Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kymmenet järjestöjen edustajat arvioivat luontoliikuntakohteita

Metsähallitus

Kymmenet järjestöjen edustajat arvioivat luontoliikuntakohteita

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 13:20
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen luontopalvelut järjestää yhteistyössä Soveltava Liikunta SoveLi ry:n kanssa maastokatselmukset Rovaniemen ja Oulun seudun liikunta-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen edustajille. Lokakuussa Liminganlahdella ja Napapiirin retkeilyalueella toteutettavissa katselmuksissa arvioidaan luontoliikuntakohteiden toimivuutta ja viestintää sekä nautitaan kirpeästä syyssäästä. Työpajoissa ideoidaan unelmien luontoretkiä, joihin jokaisella olisi yhdenvertainen mahdollisuus osallistua.   

Luonto on suomalaisten mieluisin liikkumisympäristö. Luonto houkuttelee liikkumaan ja auttaa stressaavissa elämäntilanteissa. Liikunnan soveltamista jonkin vamman tai sairauden takia tarvitsee joko jatkuvasti tai tilapäisesti miljoona suomalaista.  Esteettömillä luontoliikuntakohteilla järjestettävät maastokatselmukset ovat osa Rohkeasti luontoon -hanketta, jonka tavoitteena on vastata yhdenvertaisuuden toteutumiseen Metsähallituksen ylläpitämillä luontoliikuntakohteilla.

Ensimmäinen maastokatselmus järjestettiin syyskuussa Teijon kansallispuistossa. Maastokatselmuksissa pureudutaan sekä retkeilyrakenteisiin että nettisivujen etukäteistietoon. Kohteiden viestintää tulisi kehittää ja tiedon hakua selkiyttää, jotta erilaisten retkeilijöiden kynnys luontoretkelle lähtöön olisi mahdollisimman matala.

−        Maastokatselmukset ovat hyvä tapa kerätä järjestöjen edustajilta aitoa ja konkreettista palautetta luontokohteiden toimivuudesta ja viestinnästä liikunta- ja toimintaesteisten näkökulmasta. SoveLin kanssa toteuttavan yhteistyön kautta keräämme eri alojen osaajat saman pöydän ääreen pohtimaan tulevaisuuden luontokohteita. Toivomme, että palveluitamme voisi hyödyntää yhä enenevissä määrin terveydenedistämistyössä, toteaa aluepäällikkö Matti Tapaninen Pohjanmaan luontopalveluista.

−        Soveltava Liikunta SoveLi ry edistää toiminnallaan vahvasti liikunnan yhdenvertaisuutta. Toimintamme tavoitteena on, että jokaisella Suomessa asuvalla, pitkäaikaissairaudesta ja vammasta riippumatta, on mahdollisuus harrastaa itselle sopivaa ja mielekästä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa. Luontoliikunta on sovellettavissa jokaiselle ja luonnon tiedetään liikuntapaikkana lisäävän myös henkistä hyvinvointia. Tämän innovatiivisen hankeyhteistyön kautta pystymme lisäämään liikettä ja mahdollistamaan luontoympäristön liikuntapaikkana yhä useammalle. Olemme suurella sydämellä edistämässä luontoliikunnan mahdollisuuksia, korostaa toiminnanjohtaja Anne Taulu Soveltava Liikunta SoveLi ry:stä.

 

Hanke saa rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisesta kehittämisavustuksesta.

Lisätietoja: www.metsa.fi/rohkeastiluontoon

projektipäällikkö Riikka Mansikkaviita riikka.mansikkaviita@metsa.fi, +358406373631

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs