Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu mediatilaisuuteen ja seminaariin: Afrikkalainen sikarutto leviää Euroopassa – olemmeko valmiita?

Maa- ja metsätalousministeriö

Kutsu mediatilaisuuteen ja seminaariin: Afrikkalainen sikarutto leviää Euroopassa – olemmeko valmiita?

Kutsu.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 10:45
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Aika: maanantai 16.11. mediatilaisuus klo 11:30–12, seminaari klo 12–16
Paikka: valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolna, Eteläesplanadi 6, Helsinki

Eläintautitilanne Suomen lähialueilla on huonontunut huomattavasti viime kesänä. Erityistä huolta aiheuttaa afrikkalaisen sikaruton leviäminen.Virossa on havaittu tähän mennessä villisioissa yli 300 tapausta, ja lisäksi tauti on levinnyt 18 kesysikalaan. Latviassa villisikatapauksia on lähes 600. Tauti on sioille tappava, mutta se ei tartu ihmiseen.

Tervetuloa maa- ja metsätalousministeriön järjestämään mediatilaisuuteen ja seminaariin kuulemaan ajankohtaiskatsaus afrikkalaisen sikaruton tilanteesta ja sen ennusteesta Euroopassa. Tilaisuudessa kuullaan myös Viron kokemuksista sekä siitä, miten Suomi on tehostanut taudin vastustusta ja varautunut pahimman, eli taudin maahantulon varalle.

Mediatilaisuudessa ovat läsnä iltapäivän seminaarin puhujista johtaja Franck Berthe EFSAsta, osastonjohtaja Maarja Kristian Viron elintarvike- ja eläinlääkintävirastosta sekä kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Seminaariohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.mmm.fi/ASF

Ilmoittautumiset mediatilaisuuteen ja seminaariin sekä mahdolliset haastattelupyynnöt pyydetään osoitteeseen saara.pietila@mmm.fi.

Tervetuloa!

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
tiedottaja Saara Pietilä, p. 0295 162 387
neuvotteleva virkamies Katri Levonen, p. 0295 162 385
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs