Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kuinka sinä voisit viettää seudullista Ympäristöviikkoa?

Lahden kaupunki

Kuinka sinä voisit viettää seudullista Ympäristöviikkoa?

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2015 klo 15:53
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lähde retkelle lähimetsään, tarjoa naapurille kahvit tai kimppakyyti, perusta perhosniitty ja nikkaroi hyönteishotelli, syö lähiruokaa, polkupyöräile, lainaa kirja, vieraile tuottajatilalla, osallistu ympäristötapahtumaan tai järjestä sellainen itse.. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Osoitteesta www.ymparistoviikko.fi löytyy paljon toimintavinkkejä. Valitse oma tapasi ja osallistu. Jos kaipaat suunnitteluapua esim. oman tapahtuman järjestämiseksi, ole yhteydessä Lahden seudun ympäristöneuvontaan.

Tarjolla on myös useita kilpailuita, joihin voit ehdottaa palkittavia ympäristötekijöitä 15.8. asti. Vuoden yleisökilpailussa voit kertoa oman tai naapurisi yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lisäävät teot. Jokaisessa kilpailussa voittajat palkitaan erikseen.

Tämän vuoden odotettu uutuus ovat toiminnalliset Ympäristöviikko-ohjelmat. Nyt valmiina ovat ohjelmat päiväkodeille ja alakouluille. Elokuun aikana valmistuu vielä ohjelma yläkouluillekin, mutta mikään ei estä käyttämästä osia näistä ohjelmista milloin tahansa ja vaikka aikuisille. Tutustu myös ympäristöneuvonnan muuhun lainamateriaaliin, josta tietoa löydät Ympäristöviikon sivuilta.

Osallistumisen ilmoittaminen tapahtuu myös osoitteessa www.ymparistoviikko.fi. Voit ilmoittautua mukaan, jos järjestät kaikille avoimen tapahtuman, tai jos omalla joukolla järjestätte itsellenne tapahtuman. Myös oman henkilökohtaisen tapasi osallistua Ympäristöviikkoon voit ilmoittaa.

19. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään viikolla 36, 31.8.-6.9.2015 Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Nastolassa ja Sysmässä. Tämän vuoden Ympäristöviikon erityisteemana on paikallisuus. Viikolla pohditaan mitä kaikkea hyvää voi merkitä sanonta Pysy lähellä. Teema ei rajaa pois mitään osallistumistapoja. Teeman tarkoitus on muistuttaa, että lähellä pysymällä lisäät sekä omaa että lähiympäristösi hyvinvointia ja vähennät kulutusta monella tapaa.

"Miksi mennä merta edemmäs kalaan?
Löydä läheltäsi luonnon rikkaus, 
puhdas ruoka, tärkeät ihmiset.
Löydä läheltäsi hyvä ja kestävä elämä!”


Lisätietoa Ympäristöviikosta, ilmoittautumiset ja tapahtumakalenteri

www.ymparistoviikko.fi 

Lahti INFOn ympäristöneuvonta
Aleksanterinkatu 18 (kauppakeskus Trio)
p. 044 416 2762, ymparisto@lahti.fi

Lahden seudun ympäristöpalvelut
Sari Knuuti
p. 050 387 8735, sari.knuuti@lahti.fi
(lomalla heinäkuun)

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs