Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kansallispuisto Tampereen kärkihankkeeksi

Suomen luonnonsuojeluliitto

Kansallispuisto Tampereen kärkihankkeeksi

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2011 klo 14:34
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston kokous Tampereen Varalassa 26.-27.11.2011

Julkilausuma

 

KANSALLISPUISTO TAMPEREEN KÄRKIHANKKEEKSI

Tampereen kaupunkiseudulla on potentiaalia toteuttaa luonnon- ja ympäristönsuojelun megahankkeita, jotka nostaisivat alueen kilpailukykyä ja statusta. Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto on viikonlopun ajan tarkkaillut tilannetta kokouspaikastaan Pyynikinharjulta Varalan urheiluopistolta. Erityisesti kansallispuiston puuttumiseen on havahduttu. Jopa pääkaupunkiseudulla Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistot ovat käden ulottuvilla.

Tampereen kaupunki omistaa esimerkiksi Teiskossa arviolta 2000 hehtaaria suojelunarvoisia metsiä, mikä on riittävä määrä kansallispuiston perustamiseen.

Tampereen kaupunkiseudulla on suunnitteilla haitallisia ja kalliita infrastruktuurihankkeita, kuten keskusjätevedenpuhdistamo, tekopohjavesilaitos, jätteenpolttolaitos ja useita valtatiehankkeita.

Näiden hankkeiden haitat korostuvat ehkä tavallistakin enemmän Tampereella, joka sijaitsee ahtaalla paikalla kahden järven välissä. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että mittaviin hankkeisiin liittyy huomattavia talous- ja ympäristöriskejä.

Kansallispuistoille ja kestäville yhdyskuntaratkaisuille on tulevaisuudessa yhä enemmän kysyntää. Mittavien infrastruktuuri-investointien sijasta kannattaa keskittyä luonnonsuojelun ja kohtuutalouden hankkeisiin.

 

Lisätietoja:

- Tuire Laurinolli, liittovaltuuston puheenjohtaja, puh. 0400 696 484

- Jere Nieminen, Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys, puheenjohtaja, puh. 040-522 4476

- tiedote SLL:n valtuuston päätöksistä 27.11.2011: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2011/vesiensuojelu-vuoden-2012-toiminnan-paeaeteemaksi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs