Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kalastuksenvalvontaa tehostetaan Kainuussa ja Iijoella

Metsähallitus

Kalastuksenvalvontaa tehostetaan Kainuussa ja Iijoella

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 07:30
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus tukee kalastusalueiden valvontaa lähettämällä viisi kalastuksenvalvojaa partioimaan Kainuun ja Iijoen kalavesiä. Päätoimiset valvojat tukevat kalastusalueiden omien valvojien työtä Iijoella, Oulujärvellä, Sotkamossa, Kuhmossa ja Suomussalmella sekä Hyrynsalmen-Ristijärven kalastusalueella.

Tehostetussa valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota pyydysten merkitsemiseen, kalojen alamittoihin ja virkistyskalastuskohteiden sääntöihin. Pyydysten merkitsemistä valvotaan aiempaa tiukemmin: puutteellisista merkinnöistä ei enää selviä vain huomautuksilla, vaan pyydyksiä voidaan ottaa haltuun ja puutteellisista merkinnöistä voidaan määrätä sakkoja.

Kalojen alamittojen kunnioittamista kalastuksenvalvojat seuraavat tarkasti niin virtavesissä kuin järvivesissä, joissa esiintyy järvitaimenta, järvilohta ja kuhaa. Myös virkistyskalastuskohteiden sääntöjen noudattaminen on otettu tarkempaan seurantaan.

Metsähallituksen kalastuksenvalvojat kiertävät pääsääntöisesti kahden hengen partioissa. Tavallisesti Metsähallitus valvoo vain valtion vesiä, mikä on valvonnan työn pääpaino, mutta kuuden kalastusalueen kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen nojalla valvonta ulottuu valtion vesien lisäksi yksityisvesille.

Metsähallituksen erävalvonnasta vastaavat erätarkastajat ohjaavat kalastuksenvalvojien työtä. Erätarkastajat valvovat valtion vesi- ja maa-alueita. Sen lisäksi he koordinoivat valvontaa yhdessä muiden valvontaviranomaisten kanssa.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuksenvalvontaa käytännössä, ota yhteyttä!

Kuinka pyydykset tulee merkitä, lue lisää: www.ahven.net

Lue lisää alamitoista: http://www.eraluvat.fi/kalastus/kalavesien-hoito/alamitat.html

Lisätietoja:

Kainuu: Kalastuksenvalvoja Jari Lauronen, Metsähallitus, 040 728 4734

Koillismaa: Kalastuksenvalvoja Ari Määttä, Metsähallitus, 040 822 0956

Erätarkastaja Seppo Toikkanen, Metsähallitus, 040 178 9632

Aluepäällikkö Erkki Turtinen, Metsähallitus, 0400 285383

etunimi.sukunimi@metsa.fi

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs