Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kaikille avoimet Tieteen päivät Oulun yliopistossa 1.–2.9.2015

Oulun yliopisto

Kaikille avoimet Tieteen päivät Oulun yliopistossa 1.–2.9.2015

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2015 klo 13:10
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 26.8.2015

Sattumalla sormensa pelissä tieteessäkin:

Kaikille avoimet Tieteen päivät Oulun yliopistossa 1.–2.9.2015

Kaikille avoimet ja kaikenikäisille ohjelmaa tarjoavat Tieteen päivät järjestetään Oulun yliopistossa tiistaina ja keskiviikkona 1.–2.9.2015.

Tapahtuman ytimessä on kahdeksan ilta-aikaan kokoontuvaa tiedesessiota, joissa lähes 40 asiantuntijaa puhuu ja keskustelee ajankohtaisista tieteelliseen tutkimukseen liittyvistä aiheista. Yleisöllä on sessioissa mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluihin.

Tieteen päivien teemana on sattuma. Tieteessä on paljon suunniteltua mutta myös sattumaa. Mitä sattuma on? Se on yllätystä: tapahtui jotakin, jota ei osattu odottaa. Tutkimuksessa ilmenikin muuta kuin alussa ajateltiin. Sattumat tekevät osaltaan tieteestä kiehtovaa.

Tiedesessioiden pääaiheina ovat ajankohtaiset ympäristökysymykset, kuten ekoauto, kaivosteollisuus ja globaalimuutokset, uusi teknologia ja älykäs arki, sattuman ja suunnittelun osuus kaupunkirakentamisessa ja arkkitehtuurissa, sattuman vaikutus ihmislajin kehitykseen ja nykyiseen hyvinvointiin sekä oppimisen uudet suuntaukset.

Tiedesessioita pidetään kumpanakin iltana neljä. Jokainen sessio jakautuu kahteen osaan niin, että yleisö voi väliajalla vaihtaa sessiosta toiseen. Jokaisessa sessiossa kuullaan 3-4 tutkijan puheenvuorot ja keskustelut.

Tieteen päiviä on jo 15 vuoden ajan järjestetty joka toinen vuosi Helsingissä. Tänä vuonna tämä Suomen suurin tieteen yleisötapahtuma jalkautuu useisiin yliopistokaupunkeihin, mm. Turkuun, Jyväskylään ja Rovaniemelle. Nyt siihen voi osallistua myös Oulussa.

Tiedesessiot pidetään Tieteen päivinä klo 18–20.

Tiistain tiedesessiot

Keskiviikon tiedesessiot

Koululaispäivä ja kemian taikashow 1.9.

Ensimmäisenä tieteen päivänä tiistaina 1.9. järjestetään koululaisille oma päiväohjelma. Lähes 3000 koululaista Oulun kouluista on tulossa Linnanmaalle heille pidettäviin 70 työpajaan. Niissä nuoret voivat katsella ja kokeilla tutkimuksen tekemistä käytännössä yliopiston tutkijoiden ohjauksessa.

Työpajoissa mm. rakennetaan karkkitehtuuria, robotteja ja elektroniikkaa, tutkitaan luita ja sienien maailmaa, kokeillaan sattuman matematiikkaa ja ammutaan pottukanuunalla. Esityksiä on kaikilta Oulun yliopiston tieteen aloilta ja kaikista kymmenestä tiedekunnasta.

Saman päivän iltana 1.9. klo 17–20 yliopistossa on lapsille nähtävää ja koettavaa. Tähtitieteellinen yhdistys URSA tuo Linnanmaalle maailmankaikkeutta esittelevän Tähtiteltan ja Tiedekeskus Heureka kokeilupisteen, jossa voi tutustua tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaan. Illan päättää yllätyksellinen ja näyttävä MC Magic – Kemiallisia taikoja -show klo 19–20 Saalastinsalissa toteuttajina professori Lauri Lajunen ja yliopistonlehtori Minna Tiainen.

Tieteen päivät Oulussa järjestää Oulun yliopisto yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston, Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Tieteen tiedotus ry:n kanssa.

Tapahtuma on maksuton.

Lisätietoja:

Koko ohjelma: www.oulu.fi/tieteenpaivat/

Koko tapahtuma:

johtaja Eva Maria Raudasoja, puh. 0294 48 4199

Koululaispäivän sisältö ja järjestelyt:

suunnittelija Juha Jaako, puh. 0294 48 1718

suunnittelija Outi Simi, puh. 0294 48 2004

Median edustajien avustaminen:

tiedottaja Tiina Pistokoski, puh. 0294 48 4091

Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs