Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Jyväskylän amk tiedottaa: Traktorikynnön 59. SM-kyntökisat Saarijärven Tarvaalassa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: Traktorikynnön 59. SM-kyntökisat Saarijärven Tarvaalassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2012 klo 11:32
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 27.6.2012

Traktorikynnön 59. SM-kyntökisat Saarijärven Tarvaalassa

Suomen parhaat kyntäjät ottavat toisistaan mittaa syyskuun viimeisenä viikonloppuna Saarijärven Tarvaalassa. Traktorikynnön SM-kisat järjestetään 28. - 29.9.2012 Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksen opetusmaatilalla. Tapahtuman keskusalueena toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutti. Kisa kokoaa paikalle maamme parhaimmat kyntäjät, jotka taistelevat SM-mitaleista ja edustuspaikoista vuoden 2013 MM-kyntökilpailuun Kanadan Albertaan.

Kisat käydään perjantaina sänkipellolla ja lauantaina nurmella. Kilpailusarjoja on neljä: yleinen sarja, paluuaurat, nuoret (22-v ja nuoremmat) sekä veteraanikonesarja (v. 1979 vanhemmat traktorit).

Päihittääkö työhevonen traktorin?

Tapahtumaan on saatu mukaan suuri joukko entisöityjä vanhoja traktoreita ja työkoneita, joihin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä. Lauantaina vanha ja uusi kohtaavat ja hevosvoimat jylläävät leikkimielisessä kyntökisassa. Silloin vastakkain asettuvat työhevonen, vanha traktori ja uusi, nykyaikainen traktori. Työhevoset, vanhat traktorit sekä työkoneet esittäytyvät myös työnäytöksissä. Halukkaat pääsevät kokeilemaan mm. hevosella kyntämistä.

Oheistapahtumia koko perheelle

Lauantaina SM-kyntökisojen yhteydessä on tarjolla maataloushenkistä ohjelmaa koko perheelle. Lasten maatalousmessuilla voi tutustua maatilan eläimiin, kuten vasikoihin, lampaisiin, vuohiin, kaneihin, ankkoihin, poniin ja aasiin. Lapsille on järjestetty puuhaa touhualueella, ja kaikkein pienimmille on lisäksi talutusratsastusta ja aasiajelua.

Lähiruoan syysmarkkinoilla on myynnissä paikallisten tuottajien tuotteita. Molempina päivinä tarjoutuu mahdollisuus myös Valtra-traktoreiden koeajoon.

Kisat ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 9-16. Kyntökisoihin on vapaa pääsy.

Paikallisena järjestäjänä toimivat Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (POKE) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Kisojen päätukijoina ovat Valtra, Viljavuuspalvelu, OP-Pohjola ja KoneAgria. Vastuullisena järjestäjänä toimivat KoneAgria ja SM-kyntötoimikunta.

Lisätiedot:
Anne-Mari Malvisto, projektipäällikkö, 050 448 8231, anne-mari.malvisto@jamk.fi

Hanna Kaihlajärvi, projektipäällikkö, 040 563 5431, hanna.kaihlajarvi@jamk.fi (lomalla 31.8. saakka)
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Luonnonvarainstituutti 

Matias Harjula, työnjohtaja, 0400 279 656, matias.harjula@poke.fi (kisapaikat)
Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs