Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Iso Linnamäki saa uudet opasteet

Metsähallitus

Iso Linnamäki saa uudet opasteet

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen ja Porvoon kaupungin yhteistiedote

Iso Linnamäen ympäristöön pystytetään elokuun loppupuolella uudet opastaulut, jotka esittelevät mäen laella sijainneen linnan historiaa. Myös läheinen Pikku Linnamäki saa oman taulunsa. Samassa yhteydessä Linnamäkien ja Maarinympäristöön asennetaan viitoitus ohjaamaan kävijöitä. Ennen opasteiden asennustapystytyspaikoissa suoritetaan arkeologiset tutkimukset. Opasteiden suunnittelu ja toteutus on tehty alueita hallinnoivien Metsähallituksen ja Porvoon kaupungin sekä asiantuntijana toimivan Porvoon museon yhteistyönä.

Vanhan Porvoon pohjoispuolella kohoava Iso Linnamäki on yksi Porvoon suosituimpia matkailunähtävyyksiä ja porvoolaisten suosima ulkoilupaikkaKävijöitä viehättävät suurten mäntyjen keskellä vallitseva rauha, risteilevät polut ja mäeltä avautuvat näkymätAlueelta on kuitenkin puuttunut kohdetta esittelevät opastaulut ja matkailijoita ohjaava viitoitus. Muinaisesta linnasta ei ole vallihautoja ja muutamaa kuoppaa lukuun ottamatta jäljellä maastossa näkyviä rakenteita.

"Menneisyyttä valottavat opastaulut ovat odotettu parannus ja uskomme niiden kiinnostavan niin turisteja kuin paikallisiakin”, iloitsevat Porvoon kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto ja projektipäällikkö Aino von Boehm Metsähallituksesta.

 Linnamäkien historiaan voi tutustua myös Porvoon museon”Jokilaaksojen valtiaat” -näyttelyssä Vanhalla Raatihuoneella, jossa on esillä Linnamäkien muinaismuistoalueilta löytyneitä esineitä. 

Koska opasteet sijoittuvat muinaisjäännösalueelle, tehdään pystytyspaikoilla ensin arkeologiset tutkimukset, joissa varmistetaan, ettei maan alla ole suojeltavia historiallisia rakenteita. Samalla kaivaukset voivat tuoda arvokasta lisätietoa Linnamäen historiasta, johon liittyy edelleen paljon avoimia kysymyksiä. Kaivausten johtaja FT Georg Haggrén on innostunut päästessään tekemään koekaivauksia. Porvoon Linnamäki on avainasemassa selvitettäessä Suomen keskiajan historiaa”, Haggrén toteaa. Kaivaukset suoritetaan 15.–19.8.2016 ja opasteet pystytetään viikoilla 34 – 35. 

Iso Linnamäki on yksi Uudenmaan suurimmista muinaisjäännöksistä ja osa Porvoon kansallista kaupunkipuistoa. Linnamäki siirtyi vuoden 2014 alussa Museovirastolta Metsähallituksen hallintaan. Metsähallitus ja Porvoon kaupunki ovat laatineet alueesta hoitosopimuksen, jonka mukaisesti kaupunki vastaa Ison Linnamäen hoidosta ja huollosta. Porvoon kaupunki on parhaillaan laatimassa Linnamäkien, Maarin ja Pappilanpellon käyttö- ja hoitosuunnitelmaa.

Lisätietoa 

• Metsähallitus, Projektipäällikkö Aino von Boehm, puhelin 040 763 4315, sähköposti aino.vonboehm(at)metsa.fi
• Porvoon kaupunki, Kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto, puhelin 040 7713939, sähköposti mikko.kaunisto(at)porvoo.fi
• Koekaivaukset, tutkimusjohtaja, FT Georg Haggrén, puhelin 040 771 5640

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs