Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » IKEA tarjoaa jatkossa vain vastuullisesti tuotettua kalaa ja äyriäisiä

IKEA Oy

IKEA tarjoaa jatkossa vain vastuullisesti tuotettua kalaa ja äyriäisiä

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 12:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA myy ja tarjoilee jatkossa ainoastaan ASC- tai MSC-sertifioitua, vastuullisesti tuotettua kalaa ja äyriäisiä. Valikoima on maailman laajin: tarjolla on 23 erilaista sertifioitua kala- ja äyriäislajia 47 markkina-alueella, mikä tarkoittaa, että tuotteet ovat yli 600 miljoonan IKEA-asiakkaan ulottuvilla. 

Sitoumus myydä ja tarjoilla ainoastaan sertifioitua kalaa ja äyriäisiä on luontevaa jatkoa IKEA Foodin muulle kestävää kehitystä tukevalle työlle, kuten huhtikuussa lanseeratuille kasvispyöryköille. Suomen IKEA-ravintoloissa ja -herkkutoreilla myydään jo nyt sertifioitua kalaa ja äyriäisiä, ja jatkossa tuotteet on merkitty ASC- ja MSC-merkinnöillä.

– Satsaamme tänä toimintavuonna ruokaan ja sen vastuulliseen tuottamiseen. IKEA-ravintoloiden ja -herkkutorien valikoimassa on jatkossa 23 erilaista sertifioitua kala- ja äyriäislajia, muun muassa lohi, silli ja katkarapu, kertoo IKEA Foodin tuoteryhmäpäällikkö Jarmo Salonen.

ASC-sertifioitua kalaa ostamalla kuluttaja voi auttaa tukemaan muun muassa lajien monimuotoisuuden säilymistä ja hyviä työoloja paikallisilla kalankasvattamoilla. MSC-sertifikaatti puolestaan takaa, että kala on tuotettu tavalla, joka tukee kalakantojen säilymistä ja vähentää ympäristöhaittoja.

Sitoumuksen taustalla on halu tarjota asiakkaille vastuullisesti ja hyvissä työoloissa tuotettua kalaa.

– Olemme yksi maailman suurimmista vastuullisesti tuotettua kalaa tarjoavista toimijoista. Esimerkillämme haluamme rohkaista paitsi kuluttajia, myös muita alan toimijoita tekemään vastuullisen valinnan. Isona kansainvälisenä toimijana voimme vaikuttaa tulevaisuuden käytäntöihin ja edistää kestävää kalastusta ympäri maailmaa, toteaa IKEA Foodin Suomen toimintojen johtaja Minna Tuohimäki.

IKEA tuo sertifioidut merenelävät kuluttajien saataville 47 markkina-alueella, joista kahdeksalla niitä ei ole aiemmin ollut tarjolla lainkaan. Näitä alueita ovat muun muassa Turkki, Thaimaa ja Lähi-itä.

Lisätietoja:

IKEA viestintä, puh. +358 40 451 7856, e-mail: pr.finland@ikea.com  
www.IKEA.fi


Twitter: @IKEASuomi

ASC* (Aquaculture Stewardship Council) on kansainvälinen voittoa tuottamaton järjestö, joka vastaa vastuullisesti viljeltyjen kalan ja äyriäisten sertifiointiohjelmasta. Järjestön tavoitteita ovat kalan ja äyriäisten saatavuuden varmistaminen sekä merien ja paikallisten yhteisöiden hyvinvoinnin tukeminen.

MSC (Marine Stewardship Council) MSC on kansainvälinen voittoa tuottamaton järjestö, joka vastaa kestävän kehityksen mukaisesti kalastetun luonnonvaraisen kalan sertifioinnista. MSC-sertifiointi edellyttää kalakantojen vaalimista, ympäristövaikutusten pienentämistä ja asioiden hoitamista vastuullisesti ja hyvin.

MSC- ja ASC-sertifiointiohjelmat on yleisesti arvioitu maailman luotettavimmiksi ja tutkittuun tietoon perustuviksi standardeiksi kala- ja äyriäistuotannon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen mukaisuuden arviointiin.

* Lohenviljelyä koskeva ASC Salmon Standard otettiin käyttöön vuonna 2012. Se oli seurausta WWF:n vuonna 2004 aloittamasta Salmon Aquaculture Dialoguesta, jossa IKEA ja monet muut alan toimijat olivat mukana.

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 322 tavarataloa 28 maassa. IKEA-konserniin kuuluvissa tavarataloissa vieraili toimintavuoden 2014 aikana yhteensä 716 miljoonaa ihmistä ja IKEA-kotisivuilla 1,5 miljardia ihmistä. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. IKEA-tuotteita voi ostaa myös nettikaupasta: www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs