Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » ICT-yritysten tuotteille tarvetta luonnonvara-alan yrityksissä

Oulun ammattikorkeakoulu

ICT-yritysten tuotteille tarvetta luonnonvara-alan yrityksissä

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 08:42
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Ekosysteemipalveluista työtä osaajille rakennemuutoksessa Pohjois-Suomessa (EkoICT) -hanke on selvittänyt luonnonvara-alan ja muiden luonnon ekosysteemipalveluja hyödyntävien yritysten sekä ICT-yritysten välisiä yhteistyömahdollisuuksia Pohjois-Pohjanmaalla.

Hankkeessa selvitettiin, miten tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnetään luonnon tarjoamiin hyödykkeisiin pohjautuvassa yritystoiminnassa sekä millaisia alan tarjoamat uudet liiketoimintamahdollisuudet ICT-yrityksille ovat. Tuloksiksi saatiin muun muassa se, että ICT-yritykset voivat tarjota ratkaisuja esimerkiksi ekosysteemipalveluyritysten kuljetusten optimointiin sekä etävalvontaan ja -mittauksiin ja niiden perusteella tapahtuvaan automaatioon, kuten älykkäisiin maatalouden tuotantorakennuksiin. Muita mahdollisia ratkaisuja ovat esimerkiksi erilaisten tunnisteiden, kuten QR-koodien, hyödyntäminen lisäinformaation antamisessa kuluttajille.

Ekosysteemipalveluyritysten tekniikan tarpeet vastaavat monilta osin muiden yritysten tarpeita, joten niihin on mahdollista vastata räätälöimällä ICT-yritysten nykyisiä tuotteita. Ekosysteemipalvelujen parissa työskentelevät yritykset tarjoavat tieto- ja viestintätekniikan osaajille myös uusia ja innovatiivisia tuotekehitysmahdollisuuksia.

Luonnonvara-alan ja ICT-alan yritykset kohtaavat 13.10.2014

Oamkin Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu) järjestetään 13.10.2014 luonnonvara-alan ja ICT-alan yritysten yhteinen tapahtuma, jossa lisätään alojen tietoa toisistaan. Tapahtumassa esitellään ekosysteemipalvelujen parissa toimivia yrityksiä ja niiden ICT-tarpeita, tieto- ja viestintäteknologian tarjoamia mahdollisuuksia sekä yritysten ICT-hankkeiden erilaisia rahoitusmahdollisuuksia.

Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on erityisesti eri alojen yritysten verkostoituminen ja uusien yhteistyökumppaneiden löytyminen. Yrityksille tarjotaan mahdollisuus esitellä toimintaansa ja tuotteitaan suoraan potentiaalisille yhteistyöyrityksille tapahtuman vapaamuotoisessa treffikahvio-osiossa.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat ekosysteemipalvelu- ja luonnonvara-alan yritykset sekä erityisesti pienet ICT-yritykset. Maksuttomaan tilaisuuteen voi ilmoittautua 6.10. mennessä osoitteessa oamk.fi/ekoict.

Lisätietoja: projektipäällikkö Hanna Laurell, 010 272 3965, hanna.laurell@oamk.fi

EkoICT-hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan unionin sosiaalirahastosta.

Liitetiedostot

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 750 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs