Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Hossasta suunnitellaan Suomen esteettömintä kansallispuistoa

Metsähallitus

Hossasta suunnitellaan Suomen esteettömintä kansallispuistoa

Kutsu.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 13:20
Julkaisija: Metsähallitus

Kansallispuistovalmistelut etenevät Suomussalmella. Hossasta halutaan tehdä kaikkien kansallispuisto ja tämän vuoksi esteettömyyden huomioiminen on tärkeässä osassa suunniteltaessa reitistöjä ja palveluita. Liikuntaesteisten lisäksi samoista puitteista hyötyvät lapsiperheet, iäkkäät luonnossa liikkujat ja kangistuneet istumatyöläiset. 

Toukokuun viimeisellä viikolla, 24.5. Hossaan saapuu aiheen asiantuntijoita tekemään suunnittelutyötä yhdessä Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa. Medialla on mahdollista päästä mukaan maastoon seuraamaan nykyisten puitteiden tutkimista ja kuulemaan esteettömyysasiantuntijoiden näkemyksiä siitä, kuinka maasto- ja vesireittejä sekä majoituspalveluita tulisi rakentaa palvelemaan kaikkia liikkujia.

Metsähallituksen luontopalvelut tarjoaa medianne edustajille lounaan Hossan luontokeskuksessa tiistaina 24.5. klo 11. Maastokatselmukseen lähdetään luontokeskukselta klo 12. Retken voi päättää esimerkiksi Muikkupurolle, jossa nautitaan nokipannukahvit.

Paikalla ovat muun muassa järjestösuunnittelija Risto Lappalainen Aivoliitosta sekä aluetyön suunnittelija Piia Jolla Cp-liitosta. Piia Jolla liikkuu itse pyörätuolilla ja testaa Hossan maastoa paikan päälle tuodulla erityisellä sähköisellä apuvälineellä, joka on tarkoitettu liikuntavammaisten maastoliikkumiseen.

Esteettömyyskatselmuksessa on paikalla Metsähallituksen luontopalveluista projektipäällikkö Erkka Pitkänen. Hän voi tässä yhteydessä myös päivittää laajemmin, mitä kaikkea Hossan maastossa tapahtuu jo tällä hetkellä ja mitä töitä kesä tuo tullessaan.

Ilmoita saapumisestasi tiedottaja Sini Salmirinteelle: sini.salmirinne@metsa.fi, 0405591303. Siniltä saa tarvittaessa myös lisätietoja aiheesta.

Tervetuloa Hossaan!

 

Hossan tuleva kansallispuisto on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kansallispuisto.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs