Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Geologian päivän ykköstapahtuma Yyterissä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Geologian päivän ykköstapahtuma Yyterissä

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2011 klo 14:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Valtakunnallisen Geologian päivän päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Porin Yyterissä lauantaina 17.9.2011. Päivän GEO-seminaari ja luontoretki antavat virikkeitä erityisesti biologian ja maantieteen opettajille mutta myös kaikille muille rannikon ja merenpohjan luonnonihmeistä kiinnostuneille.

Seminaarissa suunnataan katse Selkämeren geologiseen luontoon ja erityisesti Yyterin ainutlaatuisille hiekkarannoille. Huippuasiantuntijat opastavat seminaariväen alueen maaperän erikoisuuksiin: maankohoamisrannikon tuuli- ja rantakerrostumiin sekä niiden monimuotoiseen elävään luontoon.

Yyterin hiekkojen geologista historiaa valottaa professori Juha Karhu Helsingin yliopistosta. Puistonjohtaja Hanna Ylitalo Metsähallituksesta luo katsauksen vesiluontoon esittelemällä uutta Selkämeren kansallispuistoa ja merellisen geologian suojelua. Professori Miska Luoto kertoo uusista näkökulmista geologisen tiedon lisäämiseen osana biologian ja maantieteen opetusta. Seminaarissa esitellään myös valmistumisvaiheessa olevaa arvokkaiden tuuli- ja rantakerrostumien valtakunnallista tutkimusta (TUURA).

Seminaarin jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua Yyterin hiekkadyynien luontoon retkellä, jonka oppaina toimivat Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) asiantuntijat. Seminaari ja luontoretki ovat maksuttomia.

Luonnon monimuotoisuus mielletään usein pelkästään biologiseksi monimuotoisuudeksi. Geologisella monimuotoisuudella on kuitenkin tärkeä merkitys biologisen monimuotoisuuden perustana. Geologinen monimuotoisuus tarkoittaa kallioperän, maaperän ja maan pinnanmuotojen vaihtelua ja geologisia prosesseja, jotka rakentavat ja kuluttavat maankuorta.

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Geologian päivän yhteistyössä Geologian tutkimuskeskuksen (GTK), Metsähallituksen luontopalveluiden, Suomen Kansallisen Geologian Komitean (SKGK), ympäristöministeriön ja Satakuntaliiton kanssa.

 

Lisätietoja:

- Järjestöpäällikkö Tarja Ketola, Luonnonsuojeluliitto, 040 527 5212, tarja.ketola@sll.fi

- Geologian päivän koordinaattori Hannele Ahponen, Luonnonsuojeluliitto, 050 5323 219, hannele.ahponen@sll.fi

 

Ilmoittautuminen seminaariin ja lisätietoa: www.sll.fi/geo

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs