Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Fennovoiman hanke ei ole yhteiskunnan kokonaisedun mukainen

Suomen luonnonsuojeluliitto

Fennovoiman hanke ei ole yhteiskunnan kokonaisedun mukainen

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2015 klo 14:45
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto katsoo, että Fennovoiman ydinvoimahanke ei täytä periaatepäätöksessä annettuja ehtoja eikä ole yhteiskunnan kokonaisedun mukainen.

”On vaikea kuvitella, että Fennonvoiman hankkeella olisi mahdollisuuksia toteutua. Auki on edelleen rahoituksen lisäksi myös rakennusaikataulu ja jätteen loppusijoitus”, kommentoi Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Leo Stranius.

Fennovoiman ydinvoimahanke johtaisi Suomen energiapolitiikan niin sanottuun polkuriippuvuuteen, joka kaventaisi Suomen tulevia valintamahdollisuuksia. Mahdolliset investoinnit ydinvoimaan lukitsisivat energiantuotannon vuosikymmeniksi vanhentuneeseen teknologiaan. Tämä jättäisi vain vähän tilaa energiatehokkuudelle ja uusiutuville energialähteille, jotka loisivat pysyviä työpaikkoja ja puhtaan teknologian kotimarkkinoita.

Yksityiset sijoittajat ovat jo jättäneet Fennovoiman. Mukana on lähinnä valtionyhtiöitä ja kuntia. Käytännössä hankkeen maksajiksi uhkaavat jäädä veronmaksajat. Tällä hetkellä sähkön markkinahinta on alemmalla tasolla kuin Fennovoiman osakkailleen tarjoama omakustannehinta.

”Suomen hallitus on sitoutunut edistämään kotimaisia uusiutuvia energialähteitä. Fennovoiman osalta on aika viheltää peli poikki. Hanke ei ole yhteiskunnan kokonaisedun mukainen”, kommentoi toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Fennovoima on nykyisessä epävakaassa yhteiskunnallisessa tilanteessa suuri riski. Fennovoiman ja Rosatomin hanke sitoisi Suomen myös Venäjän valtion aseteollisuuteen, vaikka nykytilanteessa olisi tärkeää säilyttää yhteiskunnallinen liikkumavara ja joustavuus, eikä lisätä riippuvuutta venäläisestä ydinvoimasta.

”Puhdas energiaremontti tehdään ydinvoiman sijaan energiansäästöä ja energiatehokkuutta edistämällä, kestävyyskriteerit täyttävällä bioenergialla, auringolla, tuulella ja biokaasulla. Hajautetulle uusiutuvalle energiantuotannolle kannattaa jättää reilusti tilaa”, sanoo suojelupäällikkö Leo Stranius.

 

Lisätietoja:

- suojelupäällikkö Leo Stranius, puhelin 040 7547 371, leo.stranius@sll.fi

- toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen, puhelin 050-3478778, eyk@sll.fi

 

 

 

 

Matti Nieminen
viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050 564 2283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs