Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Euroopan meripäivä ylitti tavoitteensa Turussa

Turun kaupunki

Euroopan meripäivä ylitti tavoitteensa Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 17:15
Julkaisija: Turun kaupunki

Yli 1100 merialan asiantuntijaa kokoontui Turussa Logomossa 18.–19.5. järjestettyyn Euroopan meripäivän konferenssiin, mikä ylitti yleisötavoitteen.

Aiheina olivat konkreettisten ratkaisujen löytäminen sinisen kasvun investointien edistämiseksi, merihallinnoinnin parantamiseksi, merialan yhteistyön ja osaamisen kehittämiseksi sekä puhtaan energian hyödyntämiseksi. Keskusteluissa korostettiin myös digitalisaation merkitystä sinisessä kasvussa ja sitä, että kasvu täytyy tehdä kunnioittaen merten monimuotoisuutta.

EU:n ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaavan komissaari Karmenu Vellan mukaan sitoutuminen kestävään kehitykseen on kilpailuvaltti, joka avaa eurooppalaisille yrityksille uusia globaaleja liiketoimintamahdollisuuksia.

─ Sininen kasvu sekä lähivesillämme että globaalisti tarjoaa valtavat kasvun mahdollisuudet niin työpaikkojen kuin investointien muodossa – nyt on meidän kaikkien tehtävä toteuttaa tämä kestävästi, totesi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Euroopan merkittävin merialan tapahtuma

Euroopan meripäivän konferenssi tarjosi osallistujille teemaistuntoja muun muassa investoinneista, sinisestä kasvusta, osaamisen kehittämisestä sekä energiakysymyksistä. Lisäksi ohjelmassa oli 21 työryhmää muun muassa risteilyteollisuudesta, meriteollisuudesta ja digitalisaatiosta, sinisestä kasvusta ja pk-yrityksistä.

Konferenssin järjestivät Euroopan komission Meri- ja kalastusasioiden pääosasto, Suomen valtio ja Turun kaupunki. Euroopan meripäivä on Euroopan komission vuosittainen merkittävin merialan tapahtuma, jota on juhlittu vuodesta 2008 aina toukokuun 20. päivän tienoilla. Seuraava järjestetään Poolessa Englannissa 2017.

Euroopan meripäivän juhlintaa jatkuu Turussa koko viikonlopun 20.–22.5. Perjantai huipentuu klo 18 Suomen Joutsenen edessä järjestettävään ilmaiseen hyväntekeväisyyskonserttiin, jossa esiintyvät Suomen oopperataivaan tähdet. Katso ohjelma: https://www.turku.fi/jokisatama

Lisätiedot:

EMD-konferenssi
Mika Akkanen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Turun kaupunki
050 559 0590
mika.akkanen@turku.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs