Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Eräkamujen Emmi Uutelasta vuoden toimiva partiojohtaja

Uudenmaan Partiopiiri ry

Eräkamujen Emmi Uutelasta vuoden toimiva partiojohtaja

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 18:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Partiosäätiön hallintoneuvosto on myöntänyt Vuoden 2016 Toimiva Partiojohtaja -apurahan keravalaisen Eräkamut -partiolippukunnan johtajalle Emmi Uutelalla (27). Emmi on toiminut kymmenen vuotta erilaisissa johtamistehtävissä lippukunnassa ja Uudenmaan Partiopiirissä. Emmi on kehittänyt piirin ja oman lippukuntansa kansainvälistä ja monikulttuurista toimintaa.

Emmin partiopolku alkoi 16-vuotiaana partiossa olevien ystävien pyytäessä hänet mukaan partiotaitojen piirimestaruuskilpailuihin. Myöhemmin hän on johtajatehtävissä toimiessaan ansiokkaasti hyödyntänyt omaa kokemustaan siitä, miten partioon kannattaa rekrytoida jäseniä myös ikäkausista, missä tyypillisesti partioharrastus jo lopetetaan. ”Eräkamuissa on osattu lippukunnan perustamisesta asti yhdistää partiota ja muuta nuorisokulttuuria uudenlaisella ja metkalla tavalla”, kertoo Uudenmaan Partiopiirin toiminnanjohtaja Tea Hurme. Tällä hetkellä Eräkamuissa on noin 150 jäsentä. 

Lippukunnanjohtamisen lisäksi Emmi vastaa Keravalla Erasmus-projekteista, joiden aktiivisena kumppanina Eräkamut toimii. Kansainvälisyyskasvatus ja myönteisen vuorovaikutuksen lisääminen maahanmuuttaja-taustaisten ja suomalaisten lasten ja nuorten välillä on tärkeää Emmille. Hän pitää tärkeänä partion kansainvälisen toimintaympäristön vahvistamista ja partiotoiminnan kehittämistä ajan nuorisokulttuurissa. Emmi toimi ansiokkaasti piirin SCOUTTI2-projektin johtaja 2013-2014.

”Olen ollut mukana tekemässä vuodesta 2014 yhteensä kahdeksaa eri nuorisovaihtoa. Niissä on aina yhteinen teema, josta nuorten kanssa opitaan non-formaaleja oppimismenetelmiä käyttäen. Eli partiosta tuttu tekemällä oppiminen on niissä isossa osassa ja sitä kautta partiotoiminnasta on ollut tosi paljon hyötyä niitä tehdessä. Olemme mm. vetäneet kahdessa eri projektissa Paossa-roolipeliä. Uudenmaan Partiopiirin Scoutti-projektien opit on olleet käytännössä mukana vahvasti”, kertoo Emmi Uutela. ” Nuorisovaihto on siis kahden tai useamman nuorten ryhmän tapaaminen jonkin ryhmän kotimaassa. Tapaamiselle valitaan yhdessä jokin oppimisen teema, jonka ympärille yhteinen hanke rakennetaan. Muita projektien teemoja on ollut mm. taide ja luovuus, ryhmässä toimiminen ja etiketti, vastuulliset kansalaistaidot, oma henkilökohtainen kasvaminen ja itsetuntemus, digitaaliset taidot, elämänhallinta, rasisminvastaisuus ja pakolaisuus.”

”Ei aina tarvitse lähteä kauas löytääkseen eksoottisia kulttuureita ja tapoja”, Emmi korostaa. Emmin rooli Erasmus-projektien järjestämisessä on ollut projektien kokonaisuuden hallinta ja koordinointi. Nuoret osallistujat toimivat itse toteuttajina ja Emmin tehtävä on ollut laadunvarmistus ja tavoitteiden toteutumisen seuraaminen sekä kasvatuksellisesta näkökulman tuonti. ”Jokainen nuorisovaihto on oma erityinen projektinsa. Porukan kesken syntyy mahtava yhteishenki ja vaihdon aikana pääsee aidosti kohtaamaan erilaisia kulttuureita ja tapoja.”

Yksi hanke on jäänyt Emmin mieleen: ”Kun olimme aivan tämän vuoden alussa vanhojen tuttujemme (Irlannista, Slovakiasta, Kroatiasta, Makedoniasta, Liettuasta ja Italiasta) kanssa Suomessa Take It Easy -hankkeessa. Fiilis oli mahtava, kun projektin lopussa 17-vuotiaat irlantilaispojat tulevat halaamaan ja kiittämään projektista. Siitä tietää, että on onnistunut luomaan jotain unohtumatonta osallistuneille nuorille”, Emmi hehkuttaa.

Emmin tuleva kesä on monikulttuurinen: ”Kesällä 2016 on suunnitelmissa kaksi nuorisovaihtoa ulkomaille, Italiaan ja Espanjaan. Muutaman nuorisovaihdon tulokset tulevat jollain tapaa näkymään myös finnjamboree Roihulla”,  Emmi summaa.

Tällä hetkellä Emmi on mukana partiolaisten yhteistyöhankkeessa, jossa edistetään maahanmuuttajien kotoutumista kouluttamalla ohjaajia oleskeluluvan saaneille lapsiryhmille. ”Emmillä on hyvää kokemusta monikulttuurisesta työstä sekä lasten ja nuorten ohjaamisesta, joten koulutukseen osallistujat saavat paljon arvokasta osaamista toiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen”, kertoo Tea Hurme.

  

Infoa:

Emmi Uutela

Lippukunta: Eräkamut ry

Piiri: Uudenmaan Partiopiiri ry

Syntynyt: 1988  

Koulutus/ammatti: opiskelija, taide- ja steinerpedagogiikka

Kielitaito: suomi (äidinkieli), ruotsi, englanti, saksa

 

Lisätietoa: Emmi Uutela, 041 452 8732, emmi.uutela@gmail.com

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs