Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Energia- ja ympäristöseminaarissa Vaasassa 20.4. esillä liikenteen energiaratkaisut ja ilmastonmuutoksen torjunta

Energia- ja ympäristöseminaarissa Vaasassa 20.4. esillä liikenteen energiaratkaisut ja ilmastonmuutoksen torjunta

Julkaistu: 20.04.2009 klo 13:56
Julkaisija:

Energia- ja ympäristöseminaarissa esitellään tänä vuonna näkökulmia siihen, miten uusilla liikenteeseen liittyvillä energiaratkaisuilla voidaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Seminaari pidetään maanantaina 20.4.2009 Åbo Akademissa ja sen järjestävät yhteistyössä Länsi-Suomen ympäristökeskus, Teknologiakeskus Oy Merinova Ab, Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan kauppakamari.

Seminaari juhlistaa myös Merinovan 20-vuotista taivalta energiateknologian kehittäjänä

Energia- ja ympäristöseminaarissa esitellään tänä vuonna näkökulmia siihen, miten uusilla liikenteeseen liittyvillä energiaratkaisuilla voidaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Seminaari pidetään maanantaina 20.4.2009 Åbo Akademissa ja sen järjestävät yhteistyössä Länsi-Suomen ympäristökeskus, Teknologiakeskus Oy Merinova Ab, Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan kauppakamari. Seminaari on samalla Merinovan 20-vuotisjuhlaseminaari.

Seminaariin on jälleen kutsuttu puhujiksi alansa huippuosaajia. Pääpuhujana on Fortum Oyj:n kestävän kehityksen johtaja Carola Teir-Lehtinen. Hän puhuu siitä miten kestävä kehitys muutetaan sanoista teoiksi. Valtioneuvoston ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen kertoo valtioneuvoston ilmasto- ja energia-strategiasta. Muita puhujia seminaarissa ovat St1 Biofuels Oy:n toimitusjohtaja Mika Aho, Tekesin teknologiajohtaja Martti Äijälä, Toyota Auto Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Skogster, Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Kytölä, Westenergy Oy:n toimitusjohtaja Jan Teir sekä Levón-instituutin kehittämispäällikkö Pekka Peura. Loppukeskustelun alustaa maakuntajohtaja Olav Jern. Seminaarin avaa Merinovan toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma ja puheenjohtajana toimii Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Juha Häkkinen.

Seminaarin aineisto löytyy heti seminaarin jälkeen mm. Pohjanmaan kauppakamarin kotisivulta osoitteesta www.ostro.chamber.fi

Merinova toiminut jo 20 vuotta energiateknologian kehittämisen työkaluna

Pohjanmaa ja erityisesti Vaasan seutu tunnetaan huomattavasta ja monipuolisesta energia-alan osaamisesta.  Kehittämis- ja innovaatiotoiminta alueella on jo pitkään keskittynyt tuottamaan uusia ratkaisuja tämän päivän ja tulevaisuuden energiakysymyksiin. Vaasassa sijaitsevan Teknologiakeskus Oy Merinova Ab:n tehtävänä on ollut perustamisestaan 4.10.1989 lähtien toimia yritysten kehittämisen työkaluna. Viimeisen 15 vuoden ajan yksi Merinovan painopistealueista on ollut energiateknologia. Osaaminen kehittämistyössä on noteerattu kansallisestikin, sillä Merinova valittiin valtioneuvoston osaamiskeskusohjelmaan OSKE:een Energiateknologian klusteriohjelman valtakunnalliseksi koordinaat-toriksi.

Merinova juhlii merkkivuottaan seminaarin lisäksi järjestämällä yhdessä Vaasan kaupungin kanssa seminaarin jälkeen juhlavastaanoton Kuntsin modernin taiteen museossa.

Seminaariohjelma (pdf, 559 kB)

Lisätietoja

  •  Toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma, puh. 040 500 0340 ja Energiateknologian klusteriohjelman ohjelmajohtaja Kari Luoma, puh. 040 503 4856, Teknologiakeskus Oy Merinova Ab
  • Johtaja Pertti Sevola, Länsi-Suomen ympäristökeskus, puh. 0400 667 664
  • Maakuntajohtaja Olav Jern, Pohjanmaan liitto, puh. 044 320 6527
  • Johtaja Juha Häkkinen, Pohjanmaan kauppakamari, puh. 0500 561 036

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs