Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Energia-ala laaja-alaisesti mukaan uuteen energiatehokkuussopimukseen

Energiateollisuus ry

Energia-ala laaja-alaisesti mukaan uuteen energiatehokkuussopimukseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 10:00
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus allekirjoitti tänään perjantaina elinkeinoelämän uuden energiatehokkuussopimuksen kaudelle 2017–2025 yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Sopimuksen avulla energiayhtiöissä jatketaan energiankäytön tehostamista vapaaehtoisin toimin.

Sopimukseen liittyvä energia-alan yritys sitoutuu kehittämään asiakkailleen uusia innovatiivisia energiapalveluita ja energiatehokkuustoimia. Yritys sitoutuu myös energiankäytön tehostamiseen energian jakelussa ja tuotannossa.

Energiankäytön tehostaminen avaa merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia alan yrityksille. 

– Älykkäät energiajärjestelmät yhdessä järjestelmien tuottaman tiedon kanssa mahdollistavat kehittyneempiä palveluita kaikille osapuolille ja erityisesti energiankäyttäjille, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

Uuden sopimuksen ensivaiheessa energia-alan toimenpideohjelmiin on liittymässä 68 yritystä.  Sopimuksen kattavuus on jo tässä vaiheessa erittäin hyvällä tasolla:

  • Energiateollisuuden jäsenten sähkön jakelusta ja myynnistä yli 70 % sekä kaukolämmön myynnistä ja jakelusta 65 % kuuluu sopimukseen.
  • Energiateollisuuden jäsenten sähkötuotannosta lähes 50 % ja lämmöntuotannosta 40 % kuuluu sopimukseen.

– On hienoa, että näin suuri joukko alan yrityksiä on heti alusta saakka lähdössä mukaan uudelle sopimuskaudelle. Energiayhtiöiden laaja kiinnostus uutta sopimusta kohtaan osoittaa, että energiatehokkuus nähdään mahdollisuutena, Leskelä sanoo. 
– Energiayrityksille on tärkeää, että energiatehokkuutta edistetään yhdessä asiakkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Sopimusjärjestelmä antaa siihen erinomaiset puitteet, hän jatkaa.

Energia-alan omalla toiminnalla ja asiakkaiden käytön tehostamisella säästetty valtavia määriä energiaa

Aikaisempi, vuoden 2016 loppuun asti voimassa oleva energia-alan sopimustoiminta on osoittanut toimivuutensa. Energiayhtiöiden energiatehokkuuspalvelujen on arvioitu saaneen aikaan yhteensä jopa yhden terawattitunnin energiansäästön asiakkaiden energiakäytössä.

Myös yritysten omaan toimintaan kohdistuneet säästöt ovat merkittäviä. Energiatuotannossa on sopimuskauden aikana säästetty primäärienergiaa liki 1,9 TWh ja sähköä 1 TWh edestä. Lisäksi sähkön ja kaukolämmön jakelun tehostamiseksi on tehty vuosittain satoja tehostamistoimia.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233, jukka.leskela@energia.fi
Asiantuntija Sirpa Leino, puh. 050 548 1128, sirpa.leino@energia.fi

Lisätiedot verkossa
Mukaan liittyneet energia-alan yritykset

 

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs