Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ekotehokkaiden asuinalueiden kehittämiseen tarvitaan yhteistyötä ja demoympäristöjä

Miktech Oy

Ekotehokkaiden asuinalueiden kehittämiseen tarvitaan yhteistyötä ja demoympäristöjä

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2013 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Energia- ja ekotehokkuuden merkitys kasvaa voimakkaasti. Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri tarttui ajankohtaiseen teemaan innosessiossaan, jossa haettiin ideoita ekotehokkaiden asuinalueiden suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitämiseen Etelä-Savossa.

Ekotehokkaiden asuinalueiden kehittäminen vaatii laaja-alaista yhteistyötä yritysten, tutkimus- ja kehitysorganisaatioiden ja julkishallinnon kesken. Biosaimaa-klusterin tavoitteena on tukea ja edistää yhteistyötä. Mikkelissä 3.4.2013 järjestetty innosessio kokosi eri tahot yhteen ideoimaan ekotehokkaiden asuinalueiden suunnittelua.

Etelä-Savossa on yhteinen tahtotila ekotehokkuuden edistämiseksi ja ekologisen asumisen kehittämiseksi. Ekotehokkaaseen asumiseen liittyville innovaatioille kaivataan kuitenkin kehitys- ja demoympäristöjä. Ratkaisuja tulisi päästä pilotoimaan paitsi uusilla, erityisesti nykyisillä ja uusiutuvilla asuinalueilla mahdollisimman pian, jotta kehitystyö etenisi nopeasti valmiiksi tuotteiksi.

– Ekotehokkaiden asuinalueiden kehittäminen vaatii nyt päättäjiltä vahvaa sitoutumista asiaan. Myös kaavoituksen rooli on keskeinen, sillä kaavoituksella voidaan ohjata rakentamista ekotehokkaaseen suuntaan, toteaa kehityspäällikkö
Mika Muinonen Miktech Oy:stä.

Ekotehokkaiden asuinalueiden kehitystyössä onnistuminen riippuu viime kädessä alueiden vetovoimasta eli siitä, houkuttelevatko alueet riittävästi asukkaita. Sijainnin merkitys on keskeinen: esimerkiksi palveluiden läheisyys ja mahdollisuudet julkisen liikenteen käyttöön tai pyöräilyyn tukevat ekotehokasta asumista. Vetovoimaan vaikuttaa myös alueen imago, joka rakentuu osaltaan uskottavien ekotehokkaiden ratkaisujen varaan.

– Ekotehokkuus on merkittävä, mutta vain yksi vetovoimatekijä ja vain osa aluekehitystä. Myös ekotehokkaiden asuinalueiden keskeisenä lähtökohtana on alueen, asuntomarkkinoiden sekä aluekehitysdynamiikan tunnistaminen, sanoo aluesuunnittelujohtaja Jarmo Vauhkonen Etelä-Savon maakuntaliitosta.

– Alueiden toteuttamisessa tulee lähteä markkinatarpeista. Innosessiossa saatuja ideoita ekotehokkaiden asuinalueiden suunnittelemiseksi lähdetään nyt valmistelemaan yhdessä maakuntaliiton, kuntien ja yritysten kanssa, Mika Muinonen lisää.

Lisätiedot:

Mika Muinonen, kehityspäällikkö, Biosaimaa, Miktech Oy, +358 440 361 604, mika.muinonen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Bioenergian käytön edistäminen on Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke, jonka toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri. Klusteri on osa Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaa ja sen toimijoina on seudun yrityksiä, tutkimuslaitoksia, rahoittajia ja viranomaistahoja. Biosaimaan yhtenä tavoitteena on metsään perustuvan bioenergian tuotannon lisääminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs