Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Bioetanolitehdas sai ympäristöluvan Hämeenlinnassa

Hämeen ympäristökeskus

Bioetanolitehdas sai ympäristöluvan Hämeenlinnassa

Julkaistu: 25.11.2009 klo 10:10
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan ST1 Biofuels Oy:n etyylialkoholitehtaalle Hämeenlinnan Karanojalle. Toiminnan raaka-aineena ovat erilaiset biojätteet. Laitokselta tuleva jätevesi on kuormitukseltaan raskasta, ja toiminnanharjoittajan on tehtävä teollisuusjätevesien johtamissopimus Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n kanssa ennen toiminnan aloittamista ja tarkkailtava jätevesien laatua.

Hämeen ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan ST1 Biofuels Oy:n etyylialkoholitehtaalle Hämeenlinnan Karanojalle. Toiminnan raaka-aineena ovat erilaiset biojätteet. Laitokselta tuleva jätevesi on kuormitukseltaan raskasta,  ja  toiminnanharjoittajan on tehtävä teollisuusjätevesien johtamissopimus Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n kanssa ennen toiminnan aloittamista ja tarkkailtava jätevesien laatua. 

Bionolix Hämeenlinnan tehtaassa valmistetaan patentoidulla Bionolix-prosessilla etanolia polttoainekäyttöön. Etanolitehtaalla saa vastaanottaa ja käsitellä elintarviketeollisuuden sivutuotteita, hukkanesteitä ja ylijäämäeriä sekä yhdyskuntien jätevesilietteitä yhteensä enintään 19 000 tonnia vuodessa. Jätevesiliete kuivataan samassa kuivaimessa kuin varsinaisesta prosessista tuleva rankki,  mutta siitä ei tehdä alkoholia. ST1 Biofuels Oy toimii Karanojan jätteenkäsittelyalueella yhteistyössä Kiertokapula Oy:n kanssa. Kiertokapula Oy toimittaa laitokselle erilliskerättyä biojätettä, mutta ST1 vastaanottaa biojätettä laitokseensa myös suoraan. Laitoksen tarvitsema lämmitysenergia saadaan omasta kiinteän polttoaineen kattilasta ja kaatopaikkakaasusta.

Ympäristöluvassa on annettu määräyksiä myös mm. jätteiden ja kemikaalien käsittelystä sekä varautumisesta häiriötilanteisiin. Päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnanharjoittajan pitää tehdä uusi hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Päivi Laurila, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 620

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 347 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs