Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Apolifoorumi 2014: Iloisemman Lahden puolesta

Lahden kaupunki

Apolifoorumi 2014: Iloisemman Lahden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 10:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Keskiviikkona 26.11.2014 klo 17.30–20.00, NNKY:n juhlasali
Vapaudenkatu 8
Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta kello 17.00 alkaen.

Vuosittainen Apolifoorumi järjestetään 26.11.2014. Tämän vuoden teemana on Iloisemman Lahden puolesta. Tapahtumassa tuodaan esiin tekoja, jotka ovat tehneet lahtelaisesta kaupunkiympäristöstä iloisemman ja asukkailleen viihtyisämmän. Tilaisuus on avoin.

Tilaisuudessa luovutetaan Apolitunnustus, joka on palkinto ansiokkaasta yksityisestä rakennus- tai ympäristörakentamishankkeesta tai laadukkaasta ympäristönhoidosta. Lisäksi Apolikukilla palkitaan muita toimijoita, jotka ovat toimineet paremman rakentamisen ja ympäristön puolesta.

Tilaisuuden avaa toimialajohtaja Matti Kuronen. Heikki Koho Varte Oy:stä kertoo Lahden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman mukaisesta tontinluovutuskilpailusta ja prosenttitaiteen toteuttamisesta rakennuttajan näkökulmasta. Iloisempi kaupunki -otsikolla käytävän keskusteluosuuden puolestaan avaa Lahden nuorisovaltuuston puheenjohtaja Joona Silvennoinen. Myös Apolitunnustuksen saaja pitää tapahtumassa puheenvuoron vastaanottaessaan palkinnon.

- - -

Lahden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman (APOLI Lahti) tarkoitus on parantaa rakennetun ympäristön laatua ja edistää ympäristön erityispiirteinen parempaa huomioimista. Siihen sisältyy vaatimus laadukkaasta ympäristöstä ja asukkaiden elämän laadun parantamisesta sen avulla.

Apolifoorumi toteuttaa Lahden arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa valottamalla rakennettua ympäristöä ja maisemaa eri näkökulmista. Tapahtuma järjestetään vuosittain. Vuoden 2013 Apolitunnustuksen sai Open Mind ry:n INSPIS-hanke, jonka tavoitteita ovat puhdas Lahti, kaupunkiviihtyvyys ja nuorten työllistyminen.

 

Lisätietoja
kaavoitusarkkitehti Päivi Airas 050 518 4447, paivi.airas@lahti.fi
www.lahti.fi/apoli

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs