Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Alapitkä-Lapinlahti siirtoviemärin rakentaminen alkaa

Alapitkä-Lapinlahti siirtoviemärin rakentaminen alkaa

Julkaistu: 23.03.2009 klo 10:07
Julkaisija:

Pohjois-Savon ympäristökeskus aloittaa Alapitkä-Lapinlahti siirtoviemärin rakennustyöt yhteistyössä Lapinlahden kunnan kanssa. Hankkeeseen sisältyy siirtoviemärin rakentaminen jätevesien johtamiseksi Alapitkän taajamasta Lapinlahden kirkonkylälle. Siirtoviemärin pituus on noin 18 kilometriä, josta noin 14,2 kilometriä on paineviemäriä ja loput viettoviemäriä.

Pohjois-Savon ympäristökeskus aloittaa Alapitkä-Lapinlahti siirtoviemärin rakennustyöt yhteistyössä Lapinlahden kunnan kanssa. Hankkeeseen sisältyy siirtoviemärin rakentaminen jätevesien johtamiseksi Alapitkän taajamasta Lapinlahden kirkonkylälle. Siirtoviemärin pituus on noin 18 kilometriä, josta noin 14,2 kilometriä on paineviemäriä ja loput viettoviemäriä. Mäntylahden ja Pajujärven vesiosuuskunnat rakentavat puolestaan siirtoviemärin vaikutusalueelle viemäriverkoston, josta haja-asutusalueen jätevedet johdetaan rakennettavaan siirtoviemäriin.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 1,4 milj. euroa, josta valtion osuus on 550 000 euroa ja loput Lapinlahden kunnan maksuosuutta. Siirtoviemäri rakennetaan VT 5 suuntaisesti harjujaksolle, jonka välittömässä läheisyydessä on kolme tärkeää pohjaveden muodostumisaluetta. Pohjois-Savon ympäristökeskus vastaa viemärilinjan rakennuttamisesta ja tekee putkistojen asennustyöt. Kaivu- ja louhintatyöt teetetään urakalla. Urakkakilpailun perusteella urakoitsijaksi valittiin Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy.  Lapinlahden kunta hankkii rakentamisessa tarvittavat putket, pumppaamot ja muut rakennusmateriaalit. Kunta on vastannut myös johtolinjaa varten tarvittavista luvista ja maanomistajasopimuksista. 

Siirtoviemäri on käyttökunnossa maaliskuussa 2010.

Lisätietoja

Vanhempi rakennusmestari Ari Hyppönen, Pohjois-Savon ympäristökeskus, puh. 0400 647 100

Vesihuoltoteknikko Marja-Leena Nevalainen, Lapinlahden kunta, puh. 0400 678 172

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs