Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Aivoja hoitava ja hellivä aikuisten värityskirja ja hortaopas ilmestyy tänään

Hortoilu.fi

Aivoja hoitava ja hellivä aikuisten värityskirja ja hortaopas ilmestyy tänään

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 07:15
Julkaisija: Hortoilu.fi

Villiinny, väritä, voimaannu yhdistää ihastuttavalla tavalla villikasvit, aivojen hyvinvoinnin ja voimauttavan värittämisen™. Tuhti 96-sivuinen kirja on paitsi aivoja hoitava aikuisten värityskirja myös tietopaketti luonnon rohdoista, jotka tukevat hyvinvointia ja terveyttä monin tavoin. Virkistävät, rauhoittavat ja palauttavat teeohjeet höystävät värityskuvia.

Villiinny, väritä, voimaannu ilmestyy 21.9!Myös värityskirjan ympärille kehitetyt syksyn Voimauttavat väritysillat Helsingissä kutsuvat hyvinvoinnista kiinnostuneita: ohjelmallisissa illoissa tarjotaan runsasti tietoa ja vinkkejä aivojen palautumiseen ja itsehoitoon sekä teemaan sopivasti hoitavaa teetä ja pientä aivoja hellivää syötävää. Osallistujat saavat mukaansa Villiinny, väritä, voimaannu -kirjan.

“Syksyn pimeinä iltoina on ihanaa hauduttaa mukillinen vaikkapa Helpotusteetä ja uppoutua värittämään kauniita villikasveja ja aivot haastavia sanapilviä ja nauttimaan väreistä.”

Aivojen hyvinvoinnin puolestapuhujan, terveystoimittaja ja hyvinvointikouluttaja Raija Kivimetsän teos rakentuu voimauttavan värittämisen™, villivihannesten, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja aivojen palautumisen ympärille.

”Väritettäviksi kuviksi on inspiroivien villikasvien ohella valittu muotoja ja kuvioita, jotka huoltavat ja hellivät aivoja samanaikaisesti. Värittäminen voimauttaa, ja kasvien vieraskieliset nimet, sanojen värittäminen ja tietoiskut haastavat aivot oppimaan”, Kivimetsä sanoo.

Esimerkiksi aivojumpasta tuttu laiska kahdeksikko esiintyy kirjassa väritettävänä kuviona. Kahdeksikon muoto ja sen toistaminen värittämällä stimuloi aivoja ja harjaannuttaa käden ja silmän yhteispeliä.

Värittämällä selätät stressiä

Värittämisestä on tullut suosittua ja aikuiset ovat viime aikoina tarttuneet värikyniin ja värityskirjoihin innokkaasti. Kivimetsä iloitsee trendistä, koska värittämisellä on aivoihin lukuisia myönteisiä vaikutuksia. Värittäminen vähentää stressiä: värittäjä voi jopa vaipua meditatiiviseen tietoisen läsnäolon tilaan.

”Värittäminen auttaa aivoja palautumaan, ja koska värittää jaksaa väsyneenäkin, se on verraton apu kiireen kesyttäjälle. Värittämisellä on myös yhteys oppimistuloksiin ja keskittymiskyvyn paranemiseen. Värit ja innostavat värityskuvat päästävät luovuuden valloilleen!”

Kivimetsä kehottaa myös muistisairaita ja vanhuksia värittämään, sillä värittäminen rauhoittaa samaan tapaan kuin musiikki.

Villiinny, väritä ja voimaannu -kirjan idean äiti ja sisällön luoja Raija Kivimetsä yhdistää kirjassa kolme tärkeää osaamisalaansa: aivojen itsehoidon, villivihannesten käytön eli hortoilun ja mukaansa tempaavan tekstin. Kirjan kauniin kuvituksen on tehnyt luontoharrastaja, kädentaitokouluttaja ja hortaohjaaja Riikka Rängman. Kirja on painettu Suomessa. 

Värittäminen rentouttaa!Villiinny, väritä, voimaannu - Hoitava hortakirja

Teksti: Raija Kivimetsä

Kuvitus: Riikka Rängman

>> Kirjan voi ostaa Saimatext Oy:n verkkokaupasta (19,90 €): www.saimahouse.fi

>> Lisätietoa hortoilu.fi-sivulla: www.hortoilu.fi/villiinny-varita-voimaannu/

 

Toimitukset voivat pyytää oman kappaleen kirjasta arvostelun tai jutun tekemistä varten osoitteesta:

marja-liisa.torniainen@pisteenpaikka.fi

 

Voimauttava väritysilta

Paikka: OLEMUS, Korkeavuorenkatu 41 A, Helsinki

Aika 29.9. ja 13.10. klo 17.30-19.30

>> Osallistumisen Voimauttavaan väritysiltaan voi ostaa Saimatext Oy:n verkkokaupasta: www.saimahouse.fi. Kirja sisältyy illan hintaan (39€).

  

Lisätietoa

Raija Kivimetsä

Hortoilu.fi ja Autuutta aivoille -sivustojen ylläpitäjä, terveystoimittaja, tietokirjailija, hyvinvointikouluttaja ja yrittäjä

p. 040 541 0696

raija.kivimetsa@saimatext.fi

www.hortoilu.fi

www.hortoilu.fi/villiinny-varita-voimaannu/

www.autuuttaaivoille.fi

Verkkokauppa www.saimahouse.fi

Kuvia tiedotusvälineiden käyttöön

Mediapankki - kuvat

Luonto on todellinen kotimaisen superfoodin aarreaitta! Villivihannesten kerääminen eli hortoilu tuo luonnon antimet kaikkien ulottuville. Hortoilun pioneerit ja Hortoilu.fi-sivuston ylläpitäjät Raija ja Jouko Kivimetsä tarjoavat tietoa takapihan ja luonnon ilmaisten superherkkujen keräämiseen ja hyödyntämiseen keittiössä läpi vuoden. Kivimetsät ovat jo yli toistakymmentä vuotta hullaannuttaneet villivihanneksiin terveydestään huolehtivia, kaikenikäisiä ihmisiä ympäri Suomen. Hulluna hortaan -kirjasta on otettu jo kolmas painos ja Villiinny, väritä, voimaannu - Hoitava hortakirja ilmestyy syksyllä 2015.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs