Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Symbiosis-monumentille tuhannes lahjoittajalaatta ja pysyvä paikka

Turun kaupunki

Symbiosis-monumentille tuhannes lahjoittajalaatta ja pysyvä paikka

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 11:50
Julkaisija: Turun kaupunki

Saaristomeren suojelua edistävä Symbiosis-monumentti on löytänyt lopullisen, pysyvän sijoituspaikkansa. Taiteilija Stefan Lindforsin entiselle kotikaupungilleen lahjoittama taideteos on jatkossa nähtävillä Aurajoen varrella, Forum Marinumin aukion rannassa ja Suomen Joutsenen välittömässä läheisyydessä.

Teoksen pinta koostuu haponkestävistä teräslaatoista, joita myydään yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Tavoitteena on kerätä noin 3500 nimilaattaa, jotka nimikoidaan ja kiinnitetään teoksen pintaan. Tuotto ohjataan Saaristomeren Suojelurahaston kautta konkreettisiin Saaristomeren suojelutoimiin. Laattoja on myyty tähän mennessä jo yli tuhat kappaletta ja näin on saatu kerättyä jo 100 000 euroa. Symbiosis-laattoja on hankittu runsaasti mm. lahjoiksi. Stefan Lindfors kiinnitti tuhannennen nimilaatan teoksen pintaan tiistaina 13.10.2015

- Kaikki Symbiosis-teoksen synnyttämisessä työ- ja materiaaliahjoituksista lähtien on sujunut erinomaisesti, iloitsee Saaristomeren Suojelurahaston kampanjajohtaja Kristian Miettinen.

- Nimilaattoja Symbiosikseen ostetaan käytännössä joka päivä. Tämä kertoo asiamme eli Saaristomeren kunnostamisen tärkeydestä. Nyt kampanjoimme nimilaattoja pitkäaikaiseksi joululahjaksi: oma, läheisen, yhteisön tai yrityksen nimi logoineen kestävät haponkestävässä laatassa pitkään ja ovat ihailtavana komeassa kulttuuriympäristössä Aurajoen rannalla, hän jatkaa.

Stefan Lindforsin ajatuksena on herättää ihmiset yhteistyöhön meren kanssa, suojelemaan ainutlaatuista Saaristomerta. Myös teos itsessään kuvaa Lindforsin ajatusta: Symbiosis on ulkonäöltään yhdistelmä saariston tunnusomaisimpia luontokappaleita, kalaa ja lintua sekä merta. Nimi Symbiosis merkitsee yhteiseloa ja keskinäistä vuorovaikutusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Nimikoitu laatta on merkki yhteisestä suojelusitoumuksesta. Taiteilija itse on ilahtunut teoksen saamasta vastaanotosta.

- Halusin luoda veistoksen jossa lahjoittajat olisivat aidosti osaa teoksen taiteellista kokonaisuutta, eikä ainoastaan "kylttirivinä" patsaan kivijalassa. En tosin kuvitellut että näin moni suomalainen olisi kiinnostunut osoittamaan huolensa meremme hyvinvoinnista. Hyvä näin, koska ihminen on sairaan meren ainoa toivo, hän sanoo.

Lisätietoja:

Sisustusarkkitehti ja kuvanveistäjä Stefan Lindfors, p. 0400 604 400
Centrum Balticum -säätiön asiamies ja Turun kaupungin yhteysjohtaja Mikko Lohikoski, p. 050 559 0238
Saaristomeren Suojelurahaston kampanjajohtaja Kristian Miettinen, p. 0400 225 855

Mikä on Symbiosis?

Symbiosis-monumentti on taiteilija Stefan Lindforsin veistos, jolla kerätään varoja Saaristomeren Suojeluun. Sen mitat ovat 8 x 4,5 x 2,5 metriä, materiaali on haponkestävä teräs. Teoksen paljastivat Turun Itämeri-päivillä kesäkuussa 2014 Suomen ja Viron pääministerit Jyrki Katainen ja Taavi Rõivas.

Mukana Symbiosis-yhteistyössä ovat olleet seuraavat yritykset:

  • Teräslevymateriaalit: Outokumpu Oyj
  • Laattojen leikkaaminen: Suomen Vesileikkaus Oy
  • Laattojen nimikointi: LMP-Merkkaus Oy
  • Teoksen kuljettaminen: Pernotrans Oy
  • Lahjoittajalaattojen hitsaaminen: Mesekon Oy
  • Kampanjan julkistaminen ja markkinointi: Merikeskus Forum Marinum, Primeo Oy, K-Citymarketit, TOK:n Prismat, tavaratalo Wiklund ja Ostokset-lehti, Mainostoimisto KMG Turku, Finepress Oy, Turun kaupunki, Varsinais-Suomen Yrittäjä –lehti, Hufvudstadsbladet, Åbo Underrättelser, Pargas Kungörelser, Nytt, Turku Energia – Valopilkku, Turkuposti, Turkulainen ja Aamuset

www.saaristomerensuojelurahasto.fi/symbiosis

Liitteenä kuva: Stefan Lindfors ja Kari Hellsberg kiinnittämässä tuhannennen lahjoittajan laattaa Symbiosis-teokseen.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs