Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Suojaa veneen dieselpolttoaine mikro-organismeilta

Oy Kaha Ab

Suojaa veneen dieselpolttoaine mikro-organismeilta

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2016 klo 07:45
Julkaisija: Oy Kaha Ab

Kun moottori seisoo pidemmän aikaa käyttämättömänä, dieselpolttoaineen mikro-organismit voivat aiheuttaa harmia. Näin syksyn lähestyessä tämä tulisi ottaa huomioon, kun veneet siirretään talviteloille. Liqui Moly Marine -tuotelinjan tehokkaat lisäaineet estävät ja ehkäisevät mikro-organismien kasvua polttoainesäiliössä. Ulkopuolisen laboratorion tekemät testit osoittavat, että Liqui Moly -lisäaineet tarjoavat jatkuvaa suojaa polttoainesäiliön mikro-organismeilta.

Institut Technische Mikrobiologie Dr. Jutta Höffler GmbH testasi sekä Liqui Moly Marine Diesel Protect -lisäainetta että Marine Diesel Bacteria Stop -lisäainetta eri pitoisuuksilla ASTM E 1259-05 -standardin mukaisesti. Testiä varten dieselpolttoaineeseen lisättiin hieman vettä ja sen jälkeen tietty määrä mikro-organismeja. Testiin valittiin kolme tyypillistä dieselöljyn mikro-organismia: bakteerit (Pseudomonas aeruginosa), hiivat (Yarrowia tropicalis) ja sienet (Hormoconis resinae).

Kaikkien kolmen organismin kohdalla tulokset olivat samat. Mikro-organismit levisivät nopeasti käsittelemättömässä dieselöljyssä, mutta lisäaineet osoittivat tehonsa nopeasti. Seitsemän päivän jälkeen mikro-organismeja ei ollut enää havaittavissa, eikä niitä näkynyt myöskään 21 päivän jälkeen. Testit osoittivat, että kumpikin aine toimii erittäin tehokkaasti myös pienemmillä pitoisuuksilla.

Liqui Moly Marine Diesel Bacteria Stop lisäaine taistelee kohdistetusti mikro-organismeja vastaan. Vaikeissa tapauksissa käytetään pitoisuutena 1:1000. Ennaltaehkäisyyn riittää pitoisuus 1:4000. Liqui Moly Marine Diesel Protect sisältää myös mikro-organismeja poistavia ainesosia, mutta ei yhtä korkeassa pitoisuudessa kuin Marine Diesel Bacteria Stop. Marine Diesel Protect puhdistaa polttoainejärjestelmän, suojaa korroosiolta ja nostaa setaanilukua, jotta moottori käynnistyy kevyemmin ja käy optimaalisesti.

Dieselpolttoaineen mikro-organismit ovat tuttu ongelma veneissä. Jos polttoainesäiliössä on vettä, olipa kyse sitten kondenssivedestä säiliön sisäseinillä, likaantuneesta dieselöljystä tai huolimattomuudesta tankkaamisen yhteydessä, vesi painuu säiliön pohjalle. Veden ja dieselin välisellä rajakerroksella mikro-organismit voivat lisääntyä. Mitä pidempään moottori seisoo, sitä enemmän ne lisääntyvät. Ne muodostavat limaista massaa, joka tukkii polttoainesuodattimet ja suuttimet, jolloin moottori pysähtyy. Lisäksi mikro-organismien metaboliitit lisäävät korroosiota polttoainesäiliössä ja -putkissa.

Sekä Liqui Moly Marine Diesel Protect että Marine Diesel Bacteria Stop tappavat mikro-organismit. Ne eivät kuitenkaan pysty liuottamaan ennen niiden lisäämistä muodostunutta mikro-organismilimaa. Jos tartunta on vakava, polttoainesäiliön puhdistus on joka tapauksessa tarpeen. Jotta tilanne ei pääsisi niin pahaksi, molempia aineita voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi pienemmällä pitoisuudella. Tuotteita säännöllisesti lisäämällä voi aina olla varma siitä, että bakteerit ja sienet eivät pääse lisääntymään säiliössä. Moottori ei enää aiheuta ongelmia, ja rahaa säästyy, kun kallista polttoainesäiliön puhdistusta ei tarvitse suorittaa.

 

Lisätiedot
Jari Veteläinen, tuotepäällikkö
jari.vetelainen@kaha.fi
09 615 68 208

Liitetiedostot

Oy Kaha Ab

Suomen suurimpiin autovaraosien, ajoneuvojen ja veneiden lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliikkeisiin kuuluva Kaha on toiminut alalla jo vuodesta 1934.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs