Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Lund Boats Finland järjestää kolmipäiväisen urheilukalastuskilpailun ennätyspalkinnoin

Lund-urheilukalastustapahtuma

Lund Boats Finland järjestää kolmipäiväisen urheilukalastuskilpailun ennätyspalkinnoin

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 06:00
Julkaisija: Lund-urheilukalastustapahtuma

Lund Boats Finland Oy järjestää yhteiskumppaniensa ja sponsoreidensa kera mittavan, Suomessa ennen näkemättömän kansainväliset kriteerit täyttävän urheilukalastustapahtuman Lund Predator Classic Finland 25.09.- 27.09. 2015 Rönnäsissä, Pernajanlahdella. Pääpalkintona kalastuskilpailussa on Lund-vene 30hv Mercury-moottorilla trailereineen. Palkintojen yhteisarvo ylittää 24000 euroa.


Kalastuskilpailu on luonteeltaan päästä-ja-pyydystä muotoinen eli kilpailussa saadut kalat mitataan ja kuvataan, jonka jälkeen ne vapautetaan takaisin Pernajan vesiin. Kilpailun kohdekaloiksi on valikoitunut hauki, kuha ja ahven, joiden yhteenlaskettu pituusmitta ratkaisee voittavan venekunnan. Venekuntien määrä on rajattu maksimissaan neljäänkymmeneen veneeseen, joissa sallitaan vain kahden henkilön miehistö. Kilpailu on suunnattu kaikille yksityishenkilöille, yrityksille sekä yhteisöille.

Tapahtuma kestää kolme päivää, joista ensimmäisenä päivänä suoritetaan kilpailuun rekisteröityminen, tapahtumapaikalle majoittuminen sekä veneiden ja varusteiden tarkastus. Kaksi seuraavaa päivää vietetään kilpailun parissa. Kalastusmuotoina kilpailussa sallitaan kaikki aktiivikalastusmuodot, mutta käytössä saa olla vain yksi vapa per kalastaja. Kaikki luonnonsyötit ovat kilpailussa kiellettyjä. Lisäksi tapahtumassa pidetään luentoja ensimmäisen kisapäivän päätteksi huvilateltalla, jossa kokit grillaavat herkkuja osallistujille. Luentojen aiheena on kalastuslakiuudistus sekä vastuullisen urheilukalastajan tapa toimia vesillä oikein. Kilpailun säännöistä löytyvät myös ohjeistukset vapautettavan kalan oikeaoppiseen käsittelyyn, joka monelta suomalaiselta voi kalaretkellä unohtua.

Lund Boats Finlandin toimitusjohtaja ja kisaorganisaattori Elias Jääskeläinen halusi tuoda Suomeen kansainväliset kriteerit täyttävän urheilukalastustapahtuman, koska Suomessa on suuri joukko kalastajia, joita nykyinen kilpailujen muoto ja vanhakantaisuus ei miellytä. "Catch and release on nostanut viime vuosina päätään kalastuslakiuudistusta myöten ja haluamme todistaa muodon toimivuuden myös kalastuskilpailuissa sekä vapaa-ajan kalastuksessa. Vain vanhakantaisia olettamuksia muuttamalla ja kalastusta lailla säätelemällä voidaan Suomen kalaston, esimerkiksi pyyntikokoisen kuhan ja ulkomaalaisia matkailijoita kiinnostavan suurhauen riittävyys taata myös tulevaisuudessa", Jääskeläinen kertoo. "Rönnäs, joka tunnetaan hauenkalastuksen Mekkana Suomessa, tarjoaa loistavat puitteet niin kalastuksellisesti, kuin kauniilta maisemiltaankin."


Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa 6.2., jolloin kilpailu lanseerataan virallisesti Helsingin Venemessujen avajaispäivä Lund-osastolla kalastushallissa 3.

Lisää tietoa tapahtumasta Lund Boats Finlandin toimitusjohtajalta Elias Jääskeläiseltä:

Puhelinnumero: 041-5456524

Sähköposti: elias.jaaskelainen@lundboats.fi

www.lundboats.fi

www.facebook.com/lundkalastuskilpailu

 

Liitetiedostot

Lund Boats Finland on laadukkaiden veneiden ja veneilytarvikkeiden maahantuoja ja myyjä Suomessa. Yritys järjestää erilaisia kalastukseen liittyviä tapahtumia sekä kouluttaa ja konsultoi muita alan toimijoita erityisesti kalastusmatkailussa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs