Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaali nostattaa niskavilloja ja suupieliä

Turun ammattikorkeakoulu

Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaali nostattaa niskavilloja ja suupieliä

Kutsu.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 13:14
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaali 28.4–4.5.2014 esittelee Turun AMK:n Taideakatemian nukketeatterin opinnäytetyöt.

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Taideakatemian Köysiteatteriin (Linnankatu 56, Turku) 16.4.2014 klo 11. Tiedotustilaisuudessa on nähtävillä demo Likka-esityksestä, ja opiskelijat kertovat festivaaleilla esitettävistä töistään.

Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaali avaa oven nukketeatterin yllättävään maailmaan. Kuusi eri nukketeatteriesitystä ja yksi elokuva pureutuvat ajan hermoilla kuplivien aiheiden ytimeen. Festivaaleilla nähdään niin kauhua, komediaa, sotaa, rakkautta kuin draamaakin.

– Fanatik Figuras on helposti lähestyttävä festivaali. Esitykset ovat noin 30 minuttisia ja festivaaleilla pääsee katsomaan hyvin erilaisia töitä. Tekijät ovat lähellä ja heidän kanssaan pääsee vaihtamaan ajatuksia, kertoo Turun AMK:n tuotannon opettaja Jani Pihlajamaa.

Sota ihmiskohtaloiden näkökulmasta

Sotaa käsitellään ihmiskohtaloiden ja kotirintaman tapahtumien kautta. Likka kertoo sodasta 15-vuotiaan Sigridin silmin, Vain sirpaleita on saksalaisen pojan näkemys toisesta maailmansodasta (HUOM! Vain sirpaleita -näytöksiä on jo ennen festivaalia) ja Kirjeitä rintamalta on tarina raastavasta odotuksesta sodan keskellä.

Tyvenestä kerran on mystinen ja hilpeä tarina siitä, kun mikään ei liiku ja pysähtymisestä voi alkaa toisenlainen matka. Kyseessä on harvinainen nukketeatteriesitys, sillä se esitetään museolaiva Sigynin kupeessa. Tyvenestä kerran on osa SaaristoMeri2014-tapahtumaa kesäkuun alussa, festivaalilla siitä nähdään kaksi avointa harjoitusta.

Pelkoa ja rakkautta huumorilla höystettynä

Pieni sininen tapiiri -lyhytelokuva on omalaatuinen rakkaustarina. Emma Golnickin nukettamassa ja Salla Kallion ohjaamassa lyhytelokuvassa nuket ovat pääosassa. Nukketeatterielokuvan salaisuuksia nähdään tilaisuudessa Tapiiri-elokuvatähti, jossa katsoja pääsee kurkistamaan elokuvan tekoprosessiin.

Fanatik Figurasissa koetaan rakkautta myös mustalla huumorilla sävytettynä. Jääkiekkoaiheinen Jäätävä rakkaustarina on nimensä mukaisesti tarina pakastuneesta parisuhteesta.

Visuaalinen kauhukomedia Tarinoita haudan takaa nostattaa niskavilloja ja suupieliä. Kahden lauseen kauhutarinoihin perustuva esitys pohtii, onko pelko ystävämme vai vihollisemme.

Fanatik Figuras raottaa verhoa kulissien taakse

– Meillä on näyttely, missä pääsee kurkistamaan kulissien taakse. Esillä on rekvisiittaa opiskelijoiden aikaisemmin tekemistä esityksistä ja esimerkkejä siitä, miten nukketeatteria on tehty, paljastaa tapahtuman tuottaja Markus Kaustell.

Festivaaleilla on myös monenlaista oheisohjelmistoa, kuten Erika Malkin yhden naisen monologiesitys Mirdja, joka käsittelee ihmisen rakkaudelle antautumisen pelkoa.

Fanatik Figuras -nukketeatterifestivaalin avajaiset Köysiteatterissa 28.4.2014 klo 17.

Festivaalin aikataulu ja lipputiedot löytyvät osoitteesta: www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/116/fanatik-figuras/
Facebook: /fanatikfiguras

Kuva: Kirjeitä rintamalta, kuvaaja: Markus Kaustell

Lisätietoja:
Markus Kaustell, tuottaja
041 4747640, markus.kaustell@gmail.com

Jani Pihlajamaa, tuotannon opettaja
050 5985 235, jani.pihlajamaa@turkuamk.fi

Marja Susi, nukketeatterin opettaja
040 355 0294, marja.susi@turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs