Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tiedote Lahti2017: Talviurheilun klassikkokaupunki isännöi uudenlaista tapahtumaa

Hiihtoliitto

Tiedote Lahti2017: Talviurheilun klassikkokaupunki isännöi uudenlaista tapahtumaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2014 klo 14:09
Julkaisija: Hiihtoliitto

Tiedote, Lahti2017 MM-kilpailut
4.4.2014 julkaisuvapaa heti


Lahden MM-kilpailujen tuore pääsihteeri Janne Leskinen isännöi toista Coordination Group kokousta Lahdessa 3.-4. huhtikuuta. Kokouksessa agendalla oli nykytilaneteen päivittäminen kaikkien osapuolien kesken.

MM-kisoja koskevien kysymysten ohella torstain kokouksessa keskusteltiin myös Salpausselän maailmancupista osana valmistautumista vuoden 2017 päätapahtumaan. Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) pääsihteeri Sarah Lewis nosti esille MM-kisaorganisaation jättämän perinnön seuraavien vuosien maailmancupeihin.

”Toivon, että Lahti hyödyntää nyt rakennettavaa organisaatiota jatkossakin ja MM-kilpailujen tuoma osaaminen jää osaksi maailmancupin kehitystä”, Lewis sanoi.

MM-kilpailujen virallisina testikilpailuja ovat seuraavat maailmancupit Lahdessa vuosina 2015 ja 2016. Niiden aikataulu ja ohjelma, muun muassa naisten mäkihypyllä lisättynä, puhuttivat kokouksessa. Myös tietyt kisa-alueella olevat toiminnot vaativat tarkastelua.

”Kävimme FISin huomiot ja kehitysehdotukset läpi tapaamisessa sekä vastuutimme toimintoihin henkilöt, joten työ aluekehitykseen alkaa heti”, Leskinen sanoo.


Nyt rakennetaan tarinaa, tuotetta ja tapahtumaa

Lahden MM-kilpailujen avulla rakennetaan uutta toimintamallia suomalaiseen kilpailu- ja tapahtumajärjestämiseen. Suomalaiset ovat kiiteltyjä kilpailuorganisaatioiden suhteen, tarkkuus ja luotettavuus ovat avainsanoja, joilla järjestäjiä usein kuvataan.

Leskinen, joka on kuukauden vetänyt MM-kisaprojektia, katsoo, että tulevien kisojen tulee vastata pääosin muihin haasteisiin kuin kilpailullisiin.

”Kisat ovat tapahtuma ja sen pitää saada ihmiset liikkeelle. Meidän pitää suunnitella houkutteleva tuote, jotta katsomoon saadaan tavoitellut 40 000 ihmistä jokaisena kisapäivänä. Tämän toteuttamiseen tarvitaan operatiivista henkilöstöä, jolla on kokemusta tapahtumista ja toisaalta myös osaamista kuluttajakäyttäytymisestä.”

Toinen painopiste on tarinassa. Vaikka MM-kilpailut käydään vasta keväällä 2017, on tarina jo alkanut. Ensimmäiset Salpausselän kisat käytiin vuonna 1923.

”Ensi vuonna Salpausselällä järjestetään 90. kisat ja vuoden 2017 MM-kilpailut ovat järjestyksessään seitsemännet. Historia on pitkä ja sen varrelta voidaan kertoa monta menestystarinaa, kisat ovat ”talviurheiluklassikko” jo itsessään”, Leskinen tiivistää.

Kolmas asia, jonka Leskinen nostaa esiin, ovat kilpailujen laaja-alaiset vaikutukset Lahden seudulle ja sen eri elinkeinotoiminnoille, matkailulle ja asumiselle. Tapahtuman on laskettu tuottavan alueelle taloudellista hyötyä arviolta 50 miljoonaa euroa. MM-kilpailujen televisiolähetyksiä seuraa arviolta 500 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Lähetykset muodostavat itsessään taloudellisesti laskettuna erittäin arvokkaan mainoskampanjan Lahdelle.

”Euromääräisesti laskettuna, mitä maailmanlaajuinen mainoskampanja maksaisi, jos se pitäisi ostaa? TV-tuotannon suunnittelu ja hyödyntäminen alueen vahvuudet huomioiden tuottaa äärettömän arvokasta markkinointimateriaalia Lahdelle. Tulos näkyy vasta kisojen jälkeen, mutta se on myös tapahtuman yksi tavoite ja tarkoitus.”

Lisätietoja
Lahti2017 pääsihteeri Janne Leskinen, puh. 0400 300 930, janne.leskinen@lahti2017.fi

Liitetiedostot

***

Pohjoismaisten lajien MM-kilpailut järjestetään seitsemättä kertaan Lahdessa vuonna 2017. Kilpailut tulevat olemaan yksi Suomen 100-vuotisjuhlien merkittävimmistä tapahtumista. Kilpailujen tavoitteena on useiden satojen miljoonien TV-yleisö. Paikan päälle katsojia odotetaan tapahtumien aikana lähes puoli miljoonaa. Lahti2017 MM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Suomen Hiihtoliitto, Lahden Hiihtoseura ja Lahden kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs