Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tamperelainen mobiilisovellus jakaa huippu-urheilijoiden opit liikkujille

Tamperelainen mobiilisovellus jakaa huippu-urheilijoiden opit liikkujille

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2014 klo 10:36
Julkaisija: Haltu Oy

400 metrin aitajuoksija Noora Toivon harjoitusohjelmasta rakennettu liikunta-alan mobiilisovellus tukee nuorta urheilijaa matkalla Rio de Janeiron kesäolympialaisiin. Training Apps Finland Oy on tamperelainen startup-yritys, joka haluaa jakaa huippu-urheilijoiden osaamista kuntoilijoille ja tukee samalla lupaavia urheilijoita maksamalla heille osuuden jokaisesta ladatusta mobiilisovelluksesta.

Training Appsin missiona on liikuttaa ihmisiä. Joulukuussa 2013 perustettu yritys toteuttaa missiotaan tuottamalla liikunta-alan mobiilisovelluksia, joiden taustalta löytyvät oman alansa huiput.

- Olin todella innoissani, kun kuulin ehdotuksesta. Jo pelkkä liikuntasovellus oli hyvä idea, mutta oli hienoa päästä itse viilailemaan sinne oma harjoituskokonaisuus. Urheilijoilla on todella paljon tietotaitoa erilaisista harjoituksista ja harjoitteista, ja suuri osa urheilijoista on oman alansa ammattilaisia. Oli hienoa päästä jakamaan itselleni vuosien varrella kerääntynyttä osaamista mobiilisovelluksen muodossa, Noora Toivo kertoo.

- Nyt kuka vain voi ladata itselleen kilpaurheilijan suunnitteleman, ja näin myös varmasti toimivan harjoituksen. Tämä on ollut yksi hauskoimmista ja erilaisimmista yhteistöistä tähän asti. On hienoa päästä liikuttamaan ihmisiä ja omalla osaamisellaan auttaa ihmisiä parempaan kuntoon, Noora lisää.

Noora Toivon kanssa toteutettu mobiilisovellus on täsmätreeni vatsalihaksille. Kyseessä on kuuden viikon mittainen treeniohjelma, jonka avulla liikkuja voi treenata vatsalihaksiaan. Mobiilisovellus opastaa tekemään liikkeet oikein videoiden ja sanallisten ohjeiden avulla sekä tekee harjoittelusta mahdollisimman helppoa. Treeniohjelma on rakennettu ajastimen varaan, joten sovellus ilmoittaa liikkujalle, miten kauan mitäkin liikettä tehdään ja kuinka kauan liikkeiden välillä levätään.

Maksullinen Abs with Noora -mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iPhone-puhelimiin. Noora Toivon ja Training Appsin välinen yhteistyökuvio on ainutlaatuinen tapa tukea nuoria lupaavia urheilijoita taloudellisesti. Noora Toivo saa osuuden jokaisesta sovelluksen maksullisesta latauksesta. Sponsorointimalli on herättänyt kiinnostusta ja tavoitteena on laajentaa yrityksen toimintaa liikuntasovellusten parissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tavoitteena on luoda yhteistyösopimuksia paikallisten urheilijalupausten kanssa myös ulkomailla.

Training Appsin tuottamien sovellusten avulla liikkujat voivat kehittää fyysistä suorituskykyä kuten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä korkealla intensiteetillä tehtyjen harjoitteiden avulla. Kovatehoisten harjoitteiden tehokkuus on viime vuosina todennettu tutkimuksin. Training Appsilla on myös ilmainen sovellus koko kehon toiminnalliseen harjoitteluun. Training Apps -sovellus tuo puhelimeen päivittäin vaihtuvan nopean ja tehokkaan treenin. Harjoitusten kestot vaihtelevat 4–30 minuutin välillä. Sovelluksesta on nähtävissä yhdellä kertaa kolmen päivän treenit, joista aina vähintään yksi on tehtävissä omalla kehonpainolla ilman apuvälineitä. Ohjeiden avulla voi liikkua salilla, kotona, mökillä tai vaikka työ- ja kesälomamatkalla hotellihuoneessa. Ilmainen sovellus on saatavilla Android- ja iPhone-puhelimiin.

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on myöntänyt rahoituksen Training Apps Finland Oy:lle. Training Apps Finland Oy:n taustalta löytyy kolme tamperelaista yritystä: valmennustoimisto Vapaa pudotus Oy, mainostoimisto Värikäs Oy sekä ohjelmistoyritys Haltu Oy.

 

Lisätietoja:

Haltu Oy

Mikko Sävilahti, yrittäjä

050 3506 464, mikko@haltu.fi

www.haltu.fi 

 

Training Apps Finland Oy

Johanna Raiskio

040 7366 809, johanna@trainingapps.fi

www.trainingapps.fi

Liitetiedostot

Haltu Oy on 2010 perustettu ketterien ohjelmistojen kehittämiseen erikoistunut web- ja mobiiliteknologioiden osaaja. Yritys palvelee monipuolisesti erikokoisia asiakkaita tarjoten koko yhteistyöverkostonsa voiman ja muuttaa ideat kaupallisiksi tuotteiksi. Yrityksen henkilömäärä on 10. 

Training Apps Finland Oy on tamperelainen startup-yritys, jonka missiona on liikuttaa ihmisiä. Joulukuussa 2013 perustettu yritys toteuttaa missiotaan tuottamalla liikunta-alan mobiilisovelluksia, joiden taustalta löytyvät oman alansa huiput. Yritys haluaa jakaa huippu-urheilijoiden osaamista kuntoilijoille ja tukee samalla lupaavia urheilijoita maksamalla heille osuuden jokaisesta ladatusta sovelluksesta. Sponsorointimalli on herättänyt kiinnostusta ja tavoitteena on laajentaa yrityksen toimintaa liikuntasovellusten parissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tavoitteena on luoda yhteistyösopimuksia paikallisten urheilijalupausten kanssa myös ulkomailla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs