Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Taiteiden yönä Turussa 13.8. kulttuuritarjontaa moneen makuun

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Taiteiden yönä Turussa 13.8. kulttuuritarjontaa moneen makuun

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2015 klo 11:13
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Taiteiden yönä torstaina 13.8.2015 Turun Kaupunginteatterilla on avoimet harjoitukset Logomossa ja pääkirjastossa juhlitaan Sibeliusta. Wäinö Aaltosen museo tarjoaa taidetta, opastuksia, työpajoja ja livemusiikkia. WAM ja Vanhan Suurtorin galleriat ovat avoinna normaalia pidempään, samoin pääkirjasto. Lapset seikkailevat Perhetalo Heidekenillä sirkustunnelmissa. Nuoret tekevät uuden teoksen Veistämönaukion taidekolmioon.

Kirjaston Taiteiden yössä juhlitaan Sibeliusta

Jean Sibeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta 8.12.2015. Turun kaupunginkirjaston Taiteiden yössä Sibelius elää musiikkiesityksissä, näyttelyssä, dokumenttifilmipätkissä sekä luennoissa.

Ohjelma 13.8. pääkirjastossa ja kirjastopihalla:

 • klo 16–19 Poistokirjamarkkinat kirjastopihalla
 • klo 17 Lauluyhtye Asema esiintyy kirjastopihalla. Asema on turkulainen à cappella -yhtye laulajinaan Minna Hakala, Helena Nuyttens, Veli-Pekka Teponoja ja Jyrki Vilo.
 • klo 18–18.45 Sibeliuksen maailma: aulan näyttelyn tuottaja Pekka Hako esittelee näyttelyn sekä kertoo Sibeliuksen elämästä ja tuotannosta.
 • klo 18–20 YLEn elävä arkisto: Sibelius-dokumentteja vanhan talon rotundassa
 • klo 18–21 Stoorin pelihuone on auki
 • klo 18–20 Tulevaisuuden Turku -paneelikeskustelu liittyen uuden Yleiskaava 2029:n laatimiseen. Yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun. Tieto-osasto, 2. krs.
 • klo 19–19.45 Johan Berg: ”I Åbo med Johan, Janne och Jean.” Berg berättar om Sibeliusmuseets Sibelius-utställning samt om hans vänskaps- och släktskapsförhållanden i Åbo. Levande musik. Studio.
 • klo 20 Laulavan pensaan pojat esiintyy aulassa. Ohjelmassa on tuttua ja vähän tuntemattomampaa kevyttä musiikkia.
 • klo 21–22 Klassista musiikkia syyskesän illassa: viulu-sello -duo (Li Qi ja Teemu Mastovaara) soittavat muun muassa Sibeliusta ja Mozartia kirjastopihalla.

Turun kaupunginkirjasto

WAM avoinna klo 23 asti: taidetta, työpajoja ja livemusiikkia

Wäinö Aaltosen museo on Taiteiden yönä avoinna klo 23 asti. Tutustu Heikki Marilan näyttelyyn opastetuilla kierroksilla, tee värikylläisiä maalauksia työpajassa ja nauti livemusiikista. Ensemble Oimea esittää kappaleita Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen sykähdyttävästä rock-oopperasta Jesus Christ Superstar sekä klassisia sovituksia Ave Mariasta. WAMin Taiteiden yö levittäytyy myös museon viereiselle Ekoluodolle. Pääsymaksu puoleen hintaan koko päivän! Kimmoke-rannekkeella ilmainen sisäänpääsy.

Ohjelma 13.8. Wäinö Aaltosen museossa

Ekoluodolla:

 • klo 13–19 Kasvicroquis-työpaja. Ympäristötaideteostontti Ekoluoto on tänä kesänä kaupunkilaisten yhteinen kukka- ja yrttitarha. Tule tekemään Taiteiden yönä Ekoluodolle nopeita luonnoksia sinne istutetuista kasveista. Työpajan ohjaajina toimivat HuK Pauliina Sassali ja kuvataiteilija Tiina Vainio. Sateen sattuessa työpaja on WAMin sisätiloissa.
 • klo 19.30 Taideyhdistys Olohuone ry esittää: Jani Petteri Virran performanssi Holier than holy, Holly G

WAMissa:

 • Heikki Marilan Kukkia ja perkeleitä -näyttelyn yleisöopastukset suomeksi tasatunnein klo 18, 19, 20 ja 21. Opastus ruotsiksi klo 21.
 • klo 22 Ensemble Oimea: Ave Maria Superstar! Kappaleita rock-oopperasta Jesus Christ Superstar sekä klassisia sovituksia Ave Mariasta. Ensemble Oimean muodostavat laulajat Erik Kraemer, Olivia Kyllönen, Aurora Marthens ja Ilona Sirén sekä pianisti Martin Segerstråle.
 • Työpaja avoinna klo 17–22.

Museon yhteydessä sijaitseva Café Wäinö on avoinna klo 23 saakka. Museokauppa Wäinön valinnassa on paljon tarjouksia!

Wäinö Aaltosen museo

Vanhan Suurtorin galleriat avoinna klo 22 asti

Galleria Bernerissä on Henna Tyrväisen näyttely All Good Things Come to an End, jossa on esillä uniikkeja serigrafioita satiinille ja pleksille. Näyttely tarjoaa pieniä tarinoita katoamisesta, menetyksestä, kaipuusta, tyhjyydestä ja juhlista.

Vanhan Raatihuoneen Galleriassa on nähtävillä Panu Thusbergin näyttely Karttamerkintöjä. Esillä on abstrakteja maalauksia, joiden teemana ovat erilaiset kartat. Koska kartta kuvaa maastoa, vesistöjä, rakennuksia ja teitä tiettynä ajankohtana, käsittelee Thusberg aihetta myös ajan kuvana.

Brinkkalan Gallerian näyttely Miehen tie esittelee Timo Kvistin, Markku Lehtisen ja Juha Lukalan valokuvia. Yhteisnäyttelyn teeman taustalla ovat työ aikoinaan toimineessa Miehen tie -yhdistyksessä ja halu nostaa esille miehen elämän eri piirteitä. Kvist, Lehtinen ja Lukala ovat tavattavissa Taiteiden yönä Brinkkalan Galleriassa klo 15–22.

Ullakkogallerian Ötökkä-näyttelyssä on eri-ikäisten lasten teoksia, jotka ovat olleet lähtökohtana Jan-Erik Anderssonin, Eero Merimaan, Jani Rättyän, Ann Sundholmin ja Oona Tikkaojan suunnittelemalle veistokselle. Teos valmistuu Kupittaan uuteen patsaspuistoon vuoden loppuun mennessä.

Vanhan Suurtorin galleriat ovat avoinna klo 22 asti, vapaa pääsy.

Vanha Suurtori

Kaupunginteatterin avoimet harjoitukset Logomossa

Taiteiden yön kunniaksi Kaupunginteatteri tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden seurata Kaikki oikein -näytelmän harjoituksia. Avoimet harjoitukset ovat Logomo-teatterissa klo 18.15–18.45 ja klo 19–19.30. Katsomopaikat täytetään ilman pääsylippuja saapumisjärjestyksessä. Lämpiössä on tarjolla myös muuta ohjelmaa. Tule hyödyntämään ainutkertaiset tarjoukset klo 18–20!

Kaikki oikein pohjautuu Anna-Leena Härkösen kiitosta niittäneeseen romaaniin. Näytelmä käsittelee moniulotteisesti lottovoittoa, pari- ja ystävyyssuhteiden muuttumista sekä jättipotin jälkeistä elämän uudelleen rakentumista. Ensi-illat ovat Logomo-teatterissa 28. ja 29.8.2015.

Turun Kaupunginteatteri

Koko perheen tapahtuma vie sirkuksen maailmaan

Perhetalo Heidekenillä vietetään Perheiden Taiteiden yötä sirkustunnelmissa klo 17–20. Osallistu sirkuskouluun, fiilistele taikatemppujen parissa, leiki Lasten liikunnan ihmemaan välineillä tai piipahda sirkusaiheisessa taidenäyttelyssä. Pienimmät osallistujat voivat pulahtaa sirkusteemaiseen pehmolelukylpyyn. Ulkolavalla musisoidaan, ja Karva-Kaverien koiravieraita saa silitellä. Vapaa pääsy.

Perheiden Taiteiden yö

Nuoret taiteilevat Veistämönaukion taidekolmioon

Nuorten ryhmä taiteilee suunnittelemansa teoksen Veistämönaukion taidekolmioon Taiteiden yönä 13.8. klo 15–18. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla spraymaalausta. Menossa on mukana myös Nuokkaribiili, joka tarjoaa musiikkia ja vapaa-ajan pelejä. Tapahtuma on suunnattu alle 18-vuotiaille. Vapaa pääsy.

Turun taidekolmiot Facebookissa

Katso myös Turun seudun tapahtumakalenteri

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Lisätietoja:

 • Turun kaupunginkirjasto, ts. tiedottaja Nina Koskivaara (paikalla 10.8. alk.),
  puh. 040 578 7815
 • Turun museokeskus, viestintäassistentti Sunniva Solstrand (paikalla 10.8. alk.),
  puh. 050 514 1880
 • Turun Kaupunginteatteri, tiedottaja Kirsi Lönnmark,
  puh. 040 164 7492
 • Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan ohjelma Perhetalo Heidekenin tapahtumassa: lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala,
  puh. 044 907 2432
 • Turun taidekolmiot / Turun nuorisopalvelut, toiminnanjohtaja Tatu Moisio,
  puh. 050 554 6388

kaikki sähköpostit: etunimi.sukunimi@turku.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs