Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Syötkö liian vähän kuituja? Leipäviikolla palataan perusasioiden äärelle

Leipätiedotus ry

Syötkö liian vähän kuituja? Leipäviikolla palataan perusasioiden äärelle

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 08:00
Julkaisija: Leipätiedotus ry

Leipäviikkoa vietetään 7.-13.9.2015. Tämän vuoden teema on kuitu ja sen tärkeys ruokavaliossa.


Syötkö sinä liian vähän kuituja? Ota kuituympyrä avuksi

Nykyisen ravitsemussuositusten mukaan pitäisi syödä vähintään 25-35 grammaa kuitua päivässä. Harvalla suomalaisella tämä toteutuu. Kuitenkin ravintokuidun merkitys terveydelle on erittäin tärkeää: se muun muassa alentaa monien sairauksien riskiä sekä vaikuttaa painonhallintaan että suoliston toimintaan. Energiaa ei kuidusta juurikaan saada, joten se ei lihota.

Uusi, ravitsemussuositusten mukaisesti kehitetty kuituympyrä auttaa arjen ruokavalinnoissa.
- Ympyrä auttaa hahmottamaan mitkä ruuat sisältävät kuitua. Pelkillä kasviksilla, niin terveellisiä kuin ne ovatkin, on vaikea saada päivän kuituja kasaan, kertoo Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen.
- On myös tärkeää saada sekä viljakuituja että kasviksista, marjoista ja hedelmistä kuituja. Niillä kaikilla on terveyden kannalta erilaiset vaikutukset, Mensonen jatkaa.

Viljakuidut on helpoin koota täysjyvätuotteista, mutta niitä saa kohtuullisesti myös vaaleasta, vähempikuituisesta leivästä. Ruoat, jotka sisältävät runsaasti kasviperäistä kuitua, ovat myös hyviä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä.
- Kuitumäärä on hyvä ruuan monipuolisuuden mittari. Lääkkeenomaisia kuituvalmisteita ei tarvitse syödä, kun syö joka päivä viljatuotteita ja kasviksia, toteaa Mensonen.

 

Lisätietoja:

Kaisa Mensonen, ETM, toiminnanjohtaja, Leipätiedotus ry
kaisa.mensonen@leipatiedotus.fi

040-594728

Liitetiedostot

Leipätiedotus ry on vuonna 1961 perustettu leipomoteollisuuden yhteinen tiedotusyksikkö. Leipätiedotuksen tarkoitus on vahvistaa leivän ja leipomotuotteiden myönteistä mielikuvaa viestinnällisin keinoin hyvän ravitsemuksen edistämiseksi. Toiminnan perustana ovat ravitsemussuositukset.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs