Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suosittu naisten NASTA-valmiusharjoitus järjestetään ensi keväänä Haminassa

Naisten Valmiusliitto ry

Suosittu naisten NASTA-valmiusharjoitus järjestetään ensi keväänä Haminassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 10:30
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry:n seuraava valtakunnallinen naisten valmiusharjoitus järjestetään Haminassa 22.–24. huhtikuuta 2016. Reserviupseerikoululla pidettävä Varvara 2016 -harjoitus koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista. Tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteissa.

Kolmepäiväisen harjoituksen kursseista osallistuja valitsee itseä kiinnostavimman. Varvara 2016 -harjoituksessa kurssit ovat: Etsintä, Johtamistaidot, Katuturvallisuus, Kouluttajavalmennus, Kyberturvallisuus, Maastotaidot, Muonitus maastossa, Nuoren naisen selviytymispakki ja Puolustusvoimien B-ajolupa. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.

Ilmoittautuminen harjoitukseen alkaa 2.1.  

NASTA-valmiusharjoituksilla on ollut suuri suosio viimeisien vuosien aikana ja osa halukkaista ei ole mahtunut mukaan. Myös Varvara 2016 -harjoituksen uskotaan kiinnostavan suurta joukkoa.

– Tavoitevahvuus harjoituksessa on 300, sillä pääosin majoittaudumme vuodelta 1898 olevaan historialliseen Reserviupseerikoulun päärakennukseen. Todennäköisesti kiinnostus on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä tämän vuoden huhtikuussa Helsingissä järjestettyyn Santis 2015 -harjoitukseen ilmoittautui yli 600 naista, sanoo harjoituksen johtaja Mervi Liimatainen.

Varvara 2016 -harjoituksen ilmoittautuminen avautuu 2.1.2016 klo 8. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti harjoituksen internetsivun kautta www.naistenvalmiusliitto.fi/varvara.php. Ilmoittautuminen vaatii rekisteröitymisen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Harjoituksen kursseista monien uskotaan täyttyvän jo ensimmäisen ilmoittautumispäivän aikana.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Osallistujien ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina. Harjoituksen johtaa Mervi Liimatainen.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Varvara 2016 on järjestyksessään 37. NASTA-harjoitus.

 

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Sanna Mertsalmi, p 040 519 4565, sanna.mertsalmi@naistenvalmiusliitto.fi

Varvara 2016 -harjoituksen johtaja Mervi Liimatainen, p 045 625 8515, mervi.liimatainen@pyhtaa.fi

Varvara 2016 -harjoituksen www-sivu: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/index.php?sub=varvara/varvara

Varvara 2016 -harjoituksen esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/varvara/Varvara_2016_kutsu.pdf

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs