Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Smart Retro luo vanhasta uutta liiketoimintaa – haussa start up yrityksiä

Lahden kaupunki

Smart Retro luo vanhasta uutta liiketoimintaa – haussa start up yrityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2014 klo 15:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti on ainoana suomalaiskaupunkina mukana Smart Retro –projektissa, joka kehittää rakennettua ympäristöä ja sen uutta palvelutarjontaa. Projektin tavoitteena on hyödyntää 1960- ja 70-lukujen rakennuskannan peruskorjaustarvetta uuden liiketoiminnan alustana, jossa ratkaisuja löydetään sekä rakennusten saneeraukseen että niiden sisällä toimivien yritysten palveluiden kehittämiseen. Tavoitteena on luoda uutta ja aiempaa kestävämpää palveluliiketoimintaa. Paikallisesti hankkeessa tarkastellaan Lahden keskustaa, jonka rakennuskanta on laajasti muutoksessa.

Projektissa on mukana julkisia ja yksityisiä toimijoita sekä tutkimusorganisaatioita. Lahden lisäksi kaupungeista mukana ovat Tukholma ja Oslo.

Haku kehitysohjelmaan käynnissä

Smart Retro –projektiin haetaan start up –yrityksiä tai yritysaihioita, jotka pääsevät mukaan kehitysohjelmaan. Yrityksillä on mahdollisuus kehittää ideoitaan innovaatioleireillä yhdessä yhteistyökumppaneiden, päättäjien ja mentoreiden, kuten YIT:n, Lahden kaupungin ja Stockholmshemin kanssa. Kehitysohjelma käynnistyy loppuvuodesta 2014 ja kestää toukokuuhun 2015 saakka. Keväällä 2015 lupaavimmat yritykset pääsevät kokeilemaan tuotteitaan tai palveluitaan käytännössä. Kolme parasta yritystä pääsee lisäksi vihreiden innovaatioiden konferenssiin Berliiniin kesäkuussa 2015.

Innovaatioleirit järjestetään Lahdessa ja Tukholmassa. Osallistuminen on yrityksille maksutonta, matka- ja majoituskuluihin on mahdollista saada avustusta.

Mukaan halutaan start up –yrityksiä, jotka tekevät kaupunkielämästä älykkäämpää ja radikaalisti kestävämpää. Yritykset voivat hakea ohjelmaan 22.10.2014 saakka.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: http://smartretro.demoshelsinki.fi/

Lahden keskustaa kehittämässä

– Hanke pureutuu erityisesti Lahden keskustaympäristöön ja sen käynnissä olevaan muutokseen. Tavoitteena on hahmottaa, millaiseksi liiketoiminnan ja asumisen alueeksi Lahden keskusta voi tulevaisuudessa muuttua. Käytännössä työpajoissa voidaan pureutua esimerkiksi taloyhtiöille soveltuviin autojen yhteiskäyttöratkaisuihin, energiaa säästäviin tekniikoihin tai kivijalkakaupan palveluiden tulevaisuuteen. Tärkeintä on, että mukaan lähtevillä yrityksillä on jokin idea, jolla kaupunkiympäristöstä saisi toimivampaa sekä ekologisesti kestävämpää, toteaa kehityspäällikkö Saara Vauramo Lahden kaupungilta.

Yksi hankkeen yhteistyökumppaneista on K-Citymarket Paavola. Kauppias Marko Laaksonen kertoo, että mukaan oli helppo lähteä, sillä keskustan kehittäminen on tärkeä asia.

– Lyhyellä aikavälillä tämä tarjoaa mahdollisuuden tarjota asiantuntemusta ja oppia itsekin. Pidemmällä aikavälillä tarjoutuu mahdollisuus olla kehittämässä Lahden keskustasta kilpailukykyistä toimintaympäristöä.

Mukana hankkeessa ovat:

Aspelin Ramm Infill, Citycon, Lahden kaupunki, Community of Oslo Futurebuilt, Demos Helsinki (koordinaattori), Granlund ltd, K-Citymarket Paavola, Kesko, KTH Royal Institute of Technology, Oslo National Academy of the Arts, Stockholm Business Region Development, Stockholmshem ja YIT.

 

Lisätietoa:

Saara Vauramo
kehityspäällikkö, Lahden kaupunki
044 7161 585

 

Janne Viitamies
toiminnanjohtaja, Lahden Keskustaeheytys ry
040 5100 948

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs