Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » SEY luovutti Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon tietokirjailija Helena Telkänrannalle

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY luovutti Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon tietokirjailija Helena Telkänrannalle

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 12:30
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Tutkimustiedon lisääntyessä ymmärrys eläinten kokemusmaailmasta lisääntyy huimaa vauhtia. Osansa tiedon jakamiseksi tekee tietokirjailija ja biologi Helena Telkänranta. SEY kiittää Telkänrantaa pitkäjänteisestä työstä yleisön tietoisuuden lisäämiseksi eläinten hyvinvoinnista ja tunne-elämästä.

Telkänranta tutkii eläinten kognitiota ja käyttäytymistä Helsingin yliopistossa. Tieteellinen tieto on tärkeä osa eläinten ymmärtämistä, ja tieteellisen tiedon tuominen yleisön ulottuville onkin Telkänrannan elämäntyö. Telkänrannan ansiosta yhä useampi tietää eläinten olevan tuntevia olentoja.

– Haluamme SEYssä tunnustaa Telkänrannan tekemän arvokkaan työn tiedeviestinnän ammattilaisena. Hän tuo näkyville oikeaa tietoa ja muotoilee sen kansantajuisesti, SEYn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist sanoo.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi elokuussa Telkänrannan kirjoittaman, erinomaiset arvostelut keränneen kirjan ”Millaista on olla eläin”. Kirja on läpileikkaus siitä, mitä tiede nykyään tietää eläinten älykkyydestä, tunne-elämästä ja kokemusmaailmasta. Telkänrannan tähän asti tunnetuin teos on Tieto-Finlandia-ehdokkaana ollut ”Laulujoutsenen perintö”, joka kertoo suomalaisen ympäristöliikkeen historiasta.

– On ollut ilahduttavaa nähdä, että luonnontieteet kiinnostavat monia suomalaisia. Muun muassa eläinten kokemusmaailmaa valottavat tutkimustiedot ovat keränneet paljon lukijoita, Telkänranta sanoo.

– Ansio siitä, että tällaista tietoa on suomalaisten lukijoiden saatavilla, kuuluu niille eturivin tiedeviestintäinstituutioille, joiden kanssa minulla on ollut tilaisuus tehdä yhteistyötä, kuten muun muassa Tiede-lehdelle ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle.

SEY luovutti palkinnon Helena Telkänrannalle Eläinten viikon lehdistö- ja keskustelutilaisuudessa perjantaina 2.10. eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
vs. toiminnanjohtaja
P. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Annukka Seppävuori
vs. viestintäpäällikkö
P. 050 557 2463
annukka.seppavuori@sey.fi

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs