Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Ruka avaa uuden kauden entistä monipuolisempana hiihtokeskuksena

Rukakeskus

Ruka avaa uuden kauden entistä monipuolisempana hiihtokeskuksena

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 12:04
Julkaisija: Rukakeskus

Rukan Talven 2015–16 Avajaisia vietetään isänpäiväviikonloppuna ja uusin kujein. Legendaarinen 61-vuotias hiihtokeskus lähtee uuteen kauteen entistä monipuolisemmilla palveluilla, mutta maltillisilla kasvuodotuksilla. Avajaisviikonloppuna rinteet ovat avoinna päivittäin klo 9.30–19 ja mukana ovat myös lumilautailija Enni Rukajärvi sekä monet muut maajoukkuelaskijat.

Talvi alkoi tänäkin vuonna Rukalta. Jo lokakuun 12. päivänä saatiin auki Saaruan rinne, joka tosin piti sulkea hetkeksi kahden viikon riemukkaiden laskujen jälkeen – lämpimästä säästä johtuen. Lumetus käynnistyi uudelleen 27.10. ja hiihtokautta on tavoitteena jatkaa perjantaina 30.10.  Talven Avajaisissa 6.-8. marraskuuta on talven tuntua ja Rukalla ollaan valmiita ainutlaatuisen pitkään hiihtokauteen useammalla rinteellä ja koko perheelle suunnatulla laadukkaalla ohjelmalla.

Isänpäiväviikonvaihteessa 6.-8.11.2015 vietettävien avajaisten tähtiä ovat Tykyn lavalla ilmaiskonsertin antava Roope Salminen & Koirat sekä Pisteessä esiintyvät Sanni ja Waldo's People. Rukan Talven Avajaisiin kuuluu itsestään selvästi myös laskettelua, yllätysvieraita sekä hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotolla tuetaan Kuusamon vähävaraisia nuoria sekä hidastetaan ilmastonmuutosta ja talvien lämpenemistä.  Lauantai-illan soihtulasku ja perinteinen ilotulitus julistavat kauden virallisesti avatuksi.

Junioreille avajaisviikonloppu tietää laskusessareita lumilauta- ja freestylemaajoukkueen kanssa. Vastikään Uuden Seelannin ja Sveitsin Saas Feehn harjoitusleireiltä kotiutunut Enni Rukajärvi kertoo kuulumisistaan Tykyn lavalla lauantaina. Rukan rinteiden kasvatin ja olympiamitalistin kauden päätavoite on Kiinan MM-kisoissa maaliskuussa, mutta talveen mahtuu myös lukuisia kutsukilpailuja eri puolilla maailmaa.  

Rukan rinnealueita on rakennettu kesän aikana uuteen uskoon: Saaruaan on tehty uusi helppo metsälaskualue rinteiden 15 ja 16 väliin ja saman rinteen yläosaan ennen Battery Parkkia on noussut uusi kota makkaranpaistoon.  Rosa & Rudolf -lastenmaassa on nyt myös RosaPark, jossa on helppoja reilejä ja hyppyreitä aloittelijoille ja lapsille. Lastenmaan vieressä on uusi ulkoleikkipaikka.

Myös Rukan kylässä vieraita palvellaan entistä paremmin. Piste-ravintolan yhteyteen avataan alppiravintola Les Alpes ja Safaritalon tiloihin Cafe Kamu. Sushiravintola Mura Sushi palvelee japanilaisen ruoan ystäviä Hotelli RukaVillagen tiloissa. Kauppakeskus Kumpareessa uutta on lifestyle-myymälä Casale. RukaStoren tuotetarjonnasta löytyvät jatkossa myös Burtonin lumilaudat ja tekstiilit tuttujen merkkien kuten Atomicin Salomonin ja Haltin lisäksi. Kumpareen jumppasalin tiloissa aloittaa toimintansa KuruYoga Ruka.

Alkukauden kohokohtia Rukalla ovat hiihdon maailmancupavaus FIS Ruka Nordic 27.–29.11. kymmenellä mc-kisalla. Joulukuun 12. päivänä Rukan Battery Run -kumpareikossa avataan kumparelaskun maailmancup.

Joulukuun 5. päivänä kokoonnutaan HotDogs & HandRails -parkkilaskutapahtumaan.  Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Viikonlopuksi parkille rakennetaan monipuoliset suorituspaikat, joista löytyy laskettavaa kaiken tasoisille parkkilaskijoille. Lauantaina kisaillaan kaikille avoimessa ja ilmaisessa Hot Dogs & Handrails -tapahtumassa. Reilijameja varten rakennetaan erikoisobstaakkeleista koostuva Railplaza.

Kevätkauden huipentumia Rukalla ovat freestylehiihdon SM-kilpailujen kanssa samaan aikaan kisattavat pujottelun ja paripujottelun SM-kilpailut 6.-10.4.2016.  Suomi Slalom -kiertue huipentuu Rukalla 15.–17.4.2016 laskettaviin finaaleihin.

Rukan yli 200 hiihtopäivän kausi on yksi Euroopan pisimmistä ja sen takeena on tunturin tehokas lumetusjärjestelmä. Reilut 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1.250 kuutiometriä lunta tunnissa, jolloin hyvissä lumetusoloissa uusia rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella.  

– Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit toukokuulle saakka, kertoo Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Alkaneelta kaudelta Rukalla tavoitellaan pientä kasvua hissilippujen myyntiin. Viime vuonna rekisteröitiin 381.000 hiihtopäivää.

 

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Rukan rinteiden lumetustilannetta voi seurata osoitteessa http://ski.ruka.fi/rinteet

Rukan Talven 2015–2016 Avajaisten 6.-8.11.2015 ohjelma: http://www.ruka.fi/avajaiset

Kuvia Rukakeskuksen kuvapankissa: http://rukakeskus.digtator.fi:80/public/5a6596e199E9.aspx

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs