Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Ruka avaa rinteensä maanantaina 12.10. klo 11

Rukakeskus

Ruka avaa rinteensä maanantaina 12.10. klo 11

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2015 klo 14:15
Julkaisija: Rukakeskus

Rukalle tuli talvi ja Saaruan rinne avataan laskettelijoille maanantaina 12. lokakuuta klo 11. Kyseessä on yksi kautta aikojen aikaisimmista rinteen avauspäivistä. Tiistaista eteenpäin Saaruassa on myös reilejä ja rinteet avoinna päivittäin kello 9.30–19. Tunturin huipulle vievät Saaruan 4-hengen sekä Rukankylän puolelta Kurun 3-hengen tuolihissit.

Rukan rinteitä on lumetettu viikon verran pienistä pakkasista johtuen haasteellisissa olosuhteissa. Aikaisen aloituksen ja onnistuneen lumetuksen mahdollistaa kuitenkin Rukan tehokas lumetusjärjestelmä. Reilut 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1.250 kuutiometriä lunta tunnissa, jolloin hyvissä lumetusoloissa uusia rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella.  

– Automaattitykit säätelevät itse veden määrän lämpötilan mukaan ja näin saadaan paras mahdollinen lumenlaatu. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit toukokuulle saakka. Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus yli 200 hiihtopäivällään, kertoo Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Seuraavaksi Rukalla avataan Kuru, Eturinteet, Saaruassa toinen rinne sekä Kylän lastenrinne. Rukan Talven Avajaisissa isänpäiväviikonloppuna avoinna on suunnitelmien mukaan myös Battery Park.

Kauden alkuperäinen avaustavoite oli perjantaina 16. lokakuuta, joka alitettiin nyt lähes viikolla. Rukalla iloitaan alkavan viikon syyslomalaisista ja treeniryhmistä, jotka ovat odottaneet kauden avausvahvistusta jo kuumeisesti.

Murtomaaladuista Rukalla avataan ensimmäisenä stadionin FIS-latu marraskuun alussa, joka saadaan hiihtokuntoon viimekeväisellä ja ladulle tykitettävällä uudella lumella. Petäjäkankaan ensilumenladun lumettaminen Tropiikin kupeessa alkaa, kun pakkasta Kuusamossa on vähintään viisi astetta. Molemmat ladut ovat maksutta kaikkien hiihdettävissä sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä.    

Rukan rinteiden lumetustilannetta voi seurata osoitteessa ski.ruka.fi.

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Kuvia lumetuksesta Rukakeskuksen kuvapankista, maanantaina lisätään kuvia avatusta rinteestä: http://rukakeskus.digtator.fi:80/public/d60fbf0699E6.aspx

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs