Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pikku Prinssi Kehruuhuoneen ensiesityksenä keväällä

Lappeenrannan kaupunki

Pikku Prinssi Kehruuhuoneen ensiesityksenä keväällä

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 08:45
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan)

 ”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”

Koko perheen rakastamaan Antoine de Saint-Exupéryn klassikkoteokseen perustuva näytelmä Pikku Prinssi nähdään ensi kesän kynnyksellä Lappeenrannassa. Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Taidekoulu Estradin kanssa ja sen ensi-ilta on 20.5.2015. Huhtikuun viimeisenä päivänä avautuvan kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen ensiesityksenä nähtävän Pikku Prinssin ohjaa Johanna Reilin

Kehruuhuoneella näytöksiä on luvassa 20.5.–5.6.2015 välisenä aikana, joten ajankohta sijoittuu sopivasti koululaisten luokkaretkiaikaan. Nuoret ovat suuressa roolissa näytelmän toteutuksessakin, sillä Taidekoulu Estradin teatteri- ja musiikkilinjan oppilaat osallistuvat näytelmän tekoon. 

Ohjaaja Johanna Reilinille Lappeenranta on tuttu kaupunki jo entuudestaan. Hän on näytellyt useissa Lappeenrannan kaupunginteatterin näytelmissä, kuten muun muassa vuonna 1980 R.U.R. Robotit tulevat -näytelmässä sekä vuonna 1981 ensi-iltansa saaneessa Tohvelisankarin rouvassa. 

Pikku Prinssin tuottaa Komiikkaa Kansalle ry, joka toimii tuottajana myös Lappeenrannan kesäteatterin kesän 2015 musiikkinäytelmässä Albatrossi ja Heiskanen. Kehruuhuone vastaa kulttuuri- ja tapahtumakeskuksen lisäksi kesäteatterin toiminnasta. Kesäteatteri ja Kehruuhuone muodostavat Linnoitukseen uudenlaisen kulttuurikokonaisuuden kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi. 

Pikku Prinssi on maailmankuulu ranskalainen klassikkoteos, joka on noussut vuoden 1943 julkaisunsa jälkeen suorastaan kulttimaineeseen. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti noin 200 miljoonaa kappaletta ja se on käännetty yli 250 kielelle. Lapsenmielisen tarinan muotoon verhoiltu filosofinen pienoisromaani kertoo vertauskuvien avulla viisauksia elämästä ja onnesta sekä kritisoi aikuisten maailmaa tavalla, joka tarjoaa pohdittavaa niin pienille kuin suurillekin Pikku Prinssin ystäville. 

Lisätietoja:

Komiikkaa kansalle ry
Tuottaja Birgitta Putkonen, puh. 040 535 0440
birgitta.putkonen@gmail.com

Taidekoulu Estradi
Tuottaja Leena Talasmo, puh. 044 503 1259
leena.talasmo@taidekouluestradi.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs