Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Oulun kaupunginteatterissa vauhdikkaat teatterivierailujen viikot

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterissa vauhdikkaat teatterivierailujen viikot

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 14:56
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Pe 24.10. klo 19 pienellä näyttämöllä Teatteri AURORE B:n HELENE

Yleisö- ja arvostelumenestys luonnostelee Schjerfbeckiä niin kuin taiteilija itse maalasi mallejaan, hakien esille ihmisen sielua. Perheettömäksi jäänyt, sairaalloinen taiteilija eli intohimoista elämää taiteensa kautta eläen aina 83-vuotiaaksi saakka. Pettymykset rakkaudessa ja lapsettomuus varjostivat hänen elämäänsä loppuun saakka. Monologin on dramatisoinut Rakel Liehun Helene-kirjan pohjalta Aino Piirola. Helenen roolissa Helka Periaho. Ohjaus Tuula Väisänen. Yli 16-vuotiaille.

Ma 27.10. ja ti 28.10. klo 19 Pikisalissa KOM-teatterin
William Shakespeare – Lauri Sipari – Liisa Urpelainen
ROMEO VS. JULIA

Romeo ja Julia kuolevat hautakammioon, se on tragedia. Mutta entäpä jos käykin toisin! Jos juoni onnistuu, nuoret pakenevat Veronasta ja päätyvät Mantovaan perhettä perustamaan, mitä siitä tulisi – draama, komedia, farssi? Yli kuusikymppiset Romeo Montague ja Giulietta Capulet sattuvat samaan aikaan Mantovan rautatieasemalle. Viime tapaamisesta on 25 vuotta, ja muistot kirvelevät yhä. Näyttämöllä Marja-Leena Kouki ja Erkki Saarela. Ohjaus Laura Jäntti.

Ti 4.11. klo 19 Pikisalissa Åbo Svenska Teaterin PADDLING FÖR NYBÖRJARE

Kuollutta on vaikeampi näytellä kuin uskoisikaan! Mike Yeamanin tekstiin pohjautuvaa modernia brittiläistä kriminaalikomediaa (Canoeing for beginners) esitetään nyt ensimmäistä kertaa ruotsiksi.

Taloudellisissa vaikeuksissa kamppaileva pariskunta Beryl ja Frank keksivät juonen jonka pitäisi taata heille monta huoletonta eläkeläisvuotta etelän auringon alla. Mies ilmoittautuu merelliselle melontakurssille jossa hän "hukkuu" ja "katoaa". Vaimon tehtävänä on jäädä kotiin hoitamaan hautausjärjestelyjä ja lohduttamaan aikuisia lapsiaan. Rooleissa Peter Ahlqvist, Daniela Franzell, Monica Nyman, Jerry Wahlforss ja Bror Österlund. Ohjaus Dick Holmström.

Ke 5.11. klo 19 suurella näyttämöllä SUVI TERÄSNISKAn Pohjantuuli-konsertti. Täyteen varattu.

To 6.11. klo 19 ja pe 7.11. klo 13 suurella näyttämöllä KIVIKASVOJEN Made in Finland -musiikkirevyy

Legendaarinen lauluyhtye tarjoaa loistavaa lauluyhtyelaulua, ikivihreiden iskelmien nostalgiaa, vauhdikkaita hittikavalkadeja, riemukasta huumoria ja Fredin koskettavia laulutulkintoja. Käsikirjoitus ja ohjaus Ismo Sajakorpi. Rooleissa Henrik Lamberg, Vesa Nuotio, Ismo Sajakorpi ja Matti Siitonen. Musiikin sovitukset Antti Hyvärinen & Kimmo Leppälä, säestys Kimmo Leppälä Broadway Band.

To 6.11. klo 19 Pikisalissa JOONA TOIVANEN SOLO & KALLIO SLAAKI

Pianisti Joona Toivanen luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja ja tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti.

Bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen, mikä näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Yhtyeen omaleimainen soundi on Mika Kallion käsialaa. Mika Kallio – rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet, Anssi Nykänen – rummut, lyömäsoittimet, Mikko Hassinen – rummut, gongit, lyömäsoittimet.

Pe 7.11. klo 20 Teatteriravintolassa Kauko Röyhkän klubi-ilta

Illan aikana kuullaan mies ja kitara -versioita niin vanhoista kuin uudemmistakin Kauko-klassikoista.

Su 9.11. klo 15 suurella näyttämöllä Topi Mikkolan 65-vuotisjuhlaesitys LAPIN PUNAISET HANGET

Koskettava monologi Annikki Kariniemestä (1913-1984), pohjoisen kirjailijasta. Esitys kuvaa kirjailijan viimeisen illan, jossa hän käy läpi vaiherikasta elämäänsä. Siitä ei dramatiikkaa puutu! Teksti Rosa Liksom. Sovitus ja ohjaus Jani Manninen.

Pe 12.12. klo 19.30 sekä la 13.12. klo 15 ja 19.30 Teatteriravintolassa Jokiteatterin YHDET VIELÄ! – JA SITTEN LASKU.

Kohotetaan malja, lauletaan laulu, iloitaan ja muistellaan... Yksinäiset miehet, sinkkuleidit, kostonhimoiset vaimot - kaikki saavat äänensä kuuluviin! Estradilla Merja Larivaara, Elina Stirkkinen ja Kari-Pekka Toivonen sekä huikea Merzi Rajalan johtama orkesteri: Arja Paju (basso), Anna-Liisa Väkeväinen (piano ja harmonikka) ja Aarne Toivonen (rummut).


Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat/

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin. Liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Lisätietoja
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs