Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Nukketeatteriesityksiä aikuisille – ensi kertaa Oulun kaupunginteatterissa

Oulun kaupunginteatteri

Nukketeatteriesityksiä aikuisille – ensi kertaa Oulun kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 16:06
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterissa nähdään tulevan talvi- ja kevätkauden aikana ensimmäisen kerran aikuisille suunnattuja nukketeatteriesityksiä. 

VANHAN VUODEN VIIMEINEN PÄIVÄ 6. JA 7.11. KLO 18.30 PIKISALISSA

TEHDAS Teatterin ja Kuuman Ankanpoikasen nukketeatterisadussa Vanhan vuoden viimeinen päivä kerrotaan yhden henkilön kohtalo ihmisen kokoisella nukella suojelusenkeleineen. Tarinaa vievät eteenpäin livemusiikki, romuinen lavastus sekä valojen, varjojen ja elävän tulen tunnelmat.

Uudenvuoden aattoiltana juhlahumun loimussa ja joulun jätteissä kadulla vaeltaa nainen, joka kuljettaa koko elämäänsä kärryissään. Liekit roihahtavat ja samassa palaa koti, näpit ja päreet, synnit, sillat ja sydän. Kuvien ja tunnelmien kautta käydään läpi välähdyksittäin uutta ja vanhaa.

Esitys pohjautuu nukketeatteritaiteilija Pia Kaleniuksen konseptiin, ja sen innoittajana on ollut H.C. Andersenin Pieni tulitikkutyttö. Työryhmässä ovat mukana myös Merja Pöyhönen, Heini Maaranen, Kari Mäkiranta ja Jarkko Forsman. Tarina on lähes sanaton, joten se sopii myös vieraskielisille.

ROMEO & JULIA 19. JA 20.2. KLO 18.30 PIKISALISSA

Keväällä 2013 Aura of Puppetsin ja TEHDAS Teatterin Shakespeare-tulkinta Myrsky sai aikaan suoranaisen nukketeatteriaallon, ja nyt samat tekijät ovat tarttuneet mestarikirjailijan toiseen teokseen, maailman tunnetuimpaan rakkaustarinaan Romeo & Julia.

Räikeän visuaalinen nukketeatterisovitus vie katsojan niin nukketeatterin kuin ihmisoikeuksienkin äärelle. Kuuluisat teinirakastavaiset nähdään hylkiöyhteisönsä väkivallan keskelle syntyneinä, lohduttoman kaatopaikkaslummin lapsina. Esitys nostaa esiin aseiden ja huumeiden kyllästämät laitamaat, naiskaupan sekä unohtuneet kaatopaikat, joilla väkivalta on arkipäiväisempää kuin rakkaus, ja valta omaan elämään ja tulevaisuuteen on varsinkin nuorilla tytöillä kaukainen unelma.

Esittäjät Sirpa Järvenpää, Toni Kandelin, Maria-Elina Koivula, Leena Lahikainen, Jaakko Lilja, Niina Lindroos, Nanna Mäkinen, Anna Nekrasova, Alma Rajala, Outi Sippola, Maiju Tainio, Lotta Virtanen Ohjaus ja sovitus Merja Pöyhönen.

GORILLA GORILLAN ENSIESITYS 25.1. KLO 10 PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ

Kuuman Ankanpoikasen ja Oulun kaupunginteatterin yhteistuotanto Gorilla Gorilla avaa Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten teatterifestivaalin 25.1. Tämä riemukkaan absurdi lastenesitys päästää Kuuman Ankanpoikasen tutut gorillapoliisit mellastamaan ensi kertaa teatterin näyttämölle. Festivaaliviikon jälkeen esitykset jatkuvat Oulun kaupunginteatterissa huhtikuussa 2016.

Rooleissa Jaakko Lilja, Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen, Lotta Virtanen, Hilla Väyrynen ja Anna-Kaisa Väänänen. Ohjaus Työryhmä Kuuma Ankanpoikanen.

 

Lisätietoja: viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs