Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Marionettien taika valloittaa Veeran kammarin

Lappeenrannan kaupunki

Marionettien taika valloittaa Veeran kammarin

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 14:24
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Emma Jussila-Scherman vierailee puisten marionettinukkien kanssa kahdesti Lappeenrannan kaupunginteatterin Veeran kammarissa. Esityksen Koko perheen pieni revyy: Marionettien taikaa ensi-ilta nähdään torstaina 27.11. klo 18. Toinen esitys tarjoillaan lauantaina 29.11. klo 10. 

Marionettien taikaa -esitys on tunnelmaltaan rennon hauska ja sopii Jussila-Schermanin mukaan hyvin juuri marraskuun loppuun, sillä luvassa on myös joulun iloa. Valloittavan omalaatuisilta marioneteilta koko perhe saa pimeään joulunalusaikaan satumaisen piristysruiskeen. 

− Tällainen ikäpolvet yhteen kokoava esitys on perinteinen ja suosittu Keski-Euroopan joulunajassa. Esitystä voi tulla katsomaan ilman lapsiakin, koska tämä taidemuoto on aikanaan tehty nimenomaan aikuiskatsojia varten. 

Esitys etenee lyhyinä itsenäisinä kohtauksina, joissa näyttelijä sekä nuket vuorollaan ovat läsnä ja näkyvissä. Esillä on erilaisia marionettityyppejä, joiden voi nähdä tanssivan, näyttelevän ja nauttivan elämästään. Omia taitojansa esittelevät Primadonna, klovni, viulisti ja velho sekä monta muuta hullunkurisen revyyteatterin hahmoa. 

Revyyilta voi sisältää tahatontakin improvisaatiota, toteaa Jussila-Scherman. 

− Yksi ihminen ilman avustajaa saattaa kohdata marionettien lankaviidakossa esteitä, jotka on vain ylitettävä. Marionetit tekevät illasta aina omanlaisensa. 

Esitys on Emma Jussila-Schermanin luotsaaman Teatteri Kareluksen ensimmäinen kansainvälinen yhteistyöhanke; painavat nuket on valmistettu tšekkiläis-suomalaisen työryhmän voimin. Emma Jussila-Schermanin mukaan marraskuun lopun Veeran kammarissa nähtävät kaksi esitystä ovat ainoat Lappeenrannassa. 

− Jos haluaa nähdä esityksen, kannattaa hankkia liput nyt. Tällä kokoonpanolla en aio lähteä kiertämään, koska nuket ovat raskaita kuljettaa ja käsitellä. Lisäksi osa nukeista on kutsuttu näyttelyyn Tšekkeihin. 

Esityksen kesto on noin 40−50 minuuttia ja ikäsuositus yli 5 vuotta. Lippuja myydään kaupunginteatterilla (Valtakatu 56) ti–la klo 11–15 tai 3 tuntia ennen esitystä. Lippuja voi ostaa myös Lippupisteen toimipaikoista ja R-kioskeilta tapahtumanumerolla 107138. 

Lisätiedot:

Emma Jussila-Scherman puh. 040 833 7027
emmajussila@hotmail.com

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs