Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Luonnonkukkien päivän retki Setisemisessä 13.6.

Metsähallitus

Luonnonkukkien päivän retki Setisemisessä 13.6.

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Pohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään Seitsemisen kansallispuistossa Soljasten suolla 13.6. klo 10 - 13. Teemoina ovat suokasvit ja soiden ennallistaminen.

Tule tutustumaan Luonnonkukkienpäivän vuoden 2015 teemakasviin, tupasvillaan, sekä muihin soiden kasvilajeihin Seitsemisen Soljasten suoalueella. Suoasiantuntijat kertovat Seitsemisen soiden kasvilajistosta sekä niistä ennallistamistoimista, joilla soiden tilaa on parannettu kansallispuistossa. Oppaina toimivat luontokartoittaja Kaija Helle Nokian luonnosta ja soiden ennallistamisen asiantuntija Pekka Vesterinen Metsähallituksesta. Lisäksi Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys tarjoaa nokipannukahvit osallistujille.

Lähtö tapahtuu Saari-Soljasen pysäköintipaikalta kello 10. Reitti kulkee Soljasten suoluontopolun ympäri ja käveltävää tulee noin kaksi kilometriä. Retki on maksuton ja kaikille avoin, eikä retkelle tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ota mukaan säänmukainen retkivaatetus ja maastoon soveltuvat jalkineet. Suo-osuuksilla kulkee pitkospuut, mutta polulla saattaa olla kosteita painanteita. Mukaan voi ottaa myös kasvion, suurennuslasin, kiikarit, kameran eväät ja juotavaa.

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Retkiä järjestetään ympäri maata. Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Biologian Seura Vanamo, Societas pro Fauna et Flora Fennica, Metsähallituksen Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseo, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto.

Lisätietoja:

Pekka Vesterinen, puh. 040 545 1962

Kaija Helle, puh. 044 0177 180

www.luontoon.fi/seitseminen

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs