Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Laulu koti-ikävästä -kantaesityksen näyttelijävalinnat tehty

Oulun kaupunginteatteri

Laulu koti-ikävästä -kantaesityksen näyttelijävalinnat tehty

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 12:13
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Mika Ronkaisen Jussi-palkittu dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä nousee näyttämölle. Sen kantaesitys nähdään suurella näyttämöllä 27.2.2016, ja liput ovat nyt myynnissä. Yle Teema esittää dokumenttielokuvan tulevana lauantaina 21.11.

Laulu koti-ikävästä kertoo Suomi-rokkari Kai Latvalehdon (Aki Pelkonen) ja hänen isänsä Taunon (Hannu Pelkonen) automatkasta Oulusta Göteborgiin, missä he asuivat Kain lapsuudessa 70-luvulla. Näytelmän muissa rooleissa ovat Heli Haapalainen, Pentti Korhonen, Mirjami Kukkola, Joose Mikkonen, Timo Pesonen, Janne Raudaskoski, Timo Reinikka, Kari J. Ristolainen, Annina Rokka ja Tuula Väänänen sekä Eeli Rautio. Käsikirjoitus ja ohjaus Mika Ronkainen. Ohjaajan assistentti Mikko Korsulainen. Lavastus Kalle Nurminen. Pukusuunnittelu Tiina Kaukanen. Valosuunnittelu Mika Ryynänen. Äänisuunnittelu Jari Niemi.

Näytelmästä kehkeytyy unohtumaton matka tunteellisiin muistoihin ja suomalaisten maahanmuuttajien historiaan Ruotsissa siirtolaismusiikkia soittavan orkesterin ja solistien siivittämänä. Orkesterissa soittavat Olli Tuomainen (kapellimestari) Anne-Mari Kanniainen, Antti Näpänkangas, Kalle-Elmeri Ronkainen, Jari Sipilä ja Aarne Toivonen. Solisteina Tomi Enbuska, Merja Pietilä ja Anne Syysmaa.

Kai Latvalehto on aina tuntenut itsensä ulkopuoliseksi. Lapsena Ruotsissa Kai koki olevansa toisen luokan kansalainen. Hän oli yksi niistä, jotka hölöttivät outoa kieltä ja joivat liikaa viinaa. Häntä hävetti olla suomalainen. 1980-luvun alussa Kain isä Tauno päätti, että on aika muuttaa takaisin Suomeen. Edelleenkään Kai ei tuntenut oloaan kotoisaksi. Hänhän ei muuttanut takaisin, vaan lähes vieraaseen maahan.

Mika Ronkaisen rakastetusta dokumenttielokuvasta sovitettu elämänmakuinen ja lämminhenkinen näytelmä kertoo niiden satojentuhansien suomalaisten tarinan, jotka 1960- ja 70-luvuilla lähtivät työn perässä Ruotsiin. Se kertoo juurettomuudesta, syyllisyydestä, keski-iän kriisistä ja perhesalaisuuksista sekä sukupolvien välisestä kuilusta, joka kilometrien karttuessa alkaa sulautua yhteiseksi kokemukseksi koskettavine ja humoristisine keskusteluineen ja sattumineen.

”Laulu koti-ikävästä on yhtä aikaa paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen tarina”, sanoo ohjaaja Mika Ronkainen. ”Maastamuutto kosketti lähes jokaista pohjoissuomalaista perhettä ja sukua. Kansallisesti muuttaneiden määrä oli niin massiivinen, että sitä on nykyään hankala edes hahmottaa: melkein kymmenen prosenttia kaikista suomalaisista lähti. Kain ja Taunon tarina toimii meille myös peilinä nykypäivänä kun Euroopassa on meneillään ennätysmäisen suuri muuttoliike.”

Vuonna 2013 valmistunut Laulu koti-ikävästä voitti parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Se palkittiin myös kolmella palkinnolla Tampereen elokuvajuhlilla ja kahdella Jussilla seuraavana vuonna.

 

Lisätietoja: viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111,
paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Mainoskuva ladattavissa: http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat/2403

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs