Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lähde mukaan linturetkelle Sompiojärvelle

Metsähallitus

Lähde mukaan linturetkelle Sompiojärvelle

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 10:15
Julkaisija: Metsähallitus

Urho Kekkosen kansallispuisto ja Sodankylän lintuharrastajat ry. järjestää 4.6. jo perinteisen linturetken Vuotsossa Sompiojärvellä. Retki ajoittuu iltaan klo 19-21. Retkelle ovat tervetulleita kaikki. Retkellä vietetään myös Maailman ympäristöpäivää, joka on 5.6.2015.

Linturetkeä Sompiojärvelle on järjestetty jo ainakin parinkymmenen vuoden ajan. Illan aikana katsellaan ja kuunnellaan alkukesän iltaa ja havainnoidaan saapunutta lintulajistoa. Mukana on lintuasiantuntijoita, joten pelkästään oman lintutuntemuksen varassa ei tarvitse olla.

Metsähallitus tarjoaa retkellä nisukahvit, mutta omiakin eväitä voi halutessaan ottaa mukaan. Paikan päälle Sompiojärvelle tullaan omin kulkuneuvoin.

Maailman ympäristöpäivää vietetään 5.6. Ympäristöpäivä on YK:n organisoima teemapäivä, jonka tarkoituksena on nostaa esille ympäristössämme tapahtuvia muutoksia lisäämällä ympäristötietoisuutta sekä kannustamalla ympäristön suojelemiseen. Erityisen suuria haasteita ovat ilmastonmuutos ja biodiversiteetin hupeneminen. Lintujen levinneisyys ja muuton ajoittuminen eri vuosina kertovat myös muutoksista.

Tänä vuonna vietetään ensimmäistä kertaa Kestävän kehityksen viikkoa, joka päättyy Ympäristöpäivään. Urho Kekkosen kansallispuistossa sitä vietetään Sompiojärven linturetken merkeissä 4.5. klo 19-21.

Metsähallitus ja Sodankylän lintuharrastajat ry. toivottavat kaikki tervetulleiksi retkelle nauttimaan kesäillasta ja linnunlaulusta!

Lisätietoja:
Tankavaaran luontokeskus, Metsähallitus, p. 0205 64 7251, e-mail: ukpuisto(at)metsa.fi

Lue lisää maailman ympäristöpäivästä:
http://www.unep.org/wed/

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs