Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kukkahattutäti etsii treffiseuraa kemikaaleista kiinnostuneista nuorista

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Kukkahattutäti etsii treffiseuraa kemikaaleista kiinnostuneista nuorista

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 10:02
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

"Arvoisat toimittajat, tämä on avoin treffikutsu!
Olen hyväntahtoinen ja nuorekas 45-vuotias mimmi, jota kauneuteen ja terveyteen
liittyvät asiat ovat aina kiinnostaneet. Olen ystäväpiiristäni se, joka aina
lukee ryppyvoiteen ainesosaluettelon ja on tietoinen eniten allergisoivista
tehoaineista. Tatuointia en voisi kuvitellakaan ottavani ja olenkin hieman
huolissani kummitytöstäni, joka haluaa valmistujaislahjaksi ikuistaa kylkeensä
lentokoneen.

Minkälaista treffiseuraa minusta sitten saisi? Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on ottanut minut, tavallisen naisen, tuomaan kosmetiikkaan, arjen kemikaaleihin, itsensä koristamiseen (ripsienpidennykset, tatuoinnit, rakennekynnet ja rihkamakorut) ja vaatteiden kemikaalikuormaan liittyviä asioita esille nuorten keskuudessa. Tarvittaessa osaan kertoa kemikaaliturvallisuusasioista paljonkin, koska olen ystävystynyt useamman Tukesin virkamiehen kanssa. Tässäpä sananen myös suosittelijoiltani:

– Nuoret ovat aina olleet etunenässä kokeilemassa uusia asioita. Kemikaaliturvallisuuden näkökulmasta he käyttävät paljon sellaisia palveluita ja tuotteita, joiden kanssa on syytä käyttää hyvää harkintaa. Kukkahattutäti haluaa haastaa nuoria miettimään ensin ja ottamaan selvää, ennen kuin esimerkiksi ottaa tatuoinnin tai ripsienpidennykset. On tärkeää tiedostaa, millaisia kemikaaleja itsensä koristamisessa käytetään, ryhmäpäällikkö Marilla Lahtinen Tukesista kertoo.

– Olemme Tukesissa tuoneet kemikaaleihin liittyviä turvallisuusasioita esille vuosikampanjoilla sen jälkeen, kun kansallinen kemikaaleja koskevat viestintäsuunnitelma valmistui joulukuussa 2013. Viime vuonna suuntasimme viestejä erityisesti lapsiperheille, tänä vuonna kohderyhmänä ovat nuoret. Olemme ylpeitä, että saimme nuoret ja kemikaalit -teemavuotemme suojelijaksi juuri kukkahattutädin. Hän edustaa positiivisella tavalla sitä kaikkea, mitä meihin viranomaisiin liitetään. Toivottavasti myös nuoret ottavat tädin omakseen, viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.

Tukes on tehnyt minua varten ihan omat verkkosivut, jossa on kootusti tietoa hiusvärien, tatuointien, kosmetiikan ja muun ehostamisen sekä vaatteiden kemikaaleista. Käy tutustumassa www.sussiunatkoon.fi. Treffikutsuja otan vastaan puhelimitse, alla yhteystiedot;)"

Terveisin kukkahattutäti

 

Kukkahattutäti ja sussiunatkoon.fi ovat osa Tukesin nuoret ja kemikaalit -viestintäkampanjaa. Täti jakaa tietoutta kosmetiikan turvallisesta käytöstä, tatuointien, ripsien pidennysten ja geelikynsien kemikaaleista sekä vaatteiden kemikaalikuormasta ja hiusväreistä. Täti toimii aktiivisesti somessa. Löydät hänet Instagramista (linkki https://instagram.com/sussiunatkoon/), Twitteristä (linkki https://twitter.com/Sussiunatkoon), Facebookista (linkki https://www.facebook.com/sussiunatkoon) ja Youtubesta (linkki https://www.youtube.com/channel/UCS5vcNNXQ-C43p2l3hlGw6A ) nimellä käyttäjänimellä @sussiunatkoon. Kesällä tädin kanssa on mahdollista tulla juttelemaan myös Tammerfestissa Tampereella ja Weekend Festivalissa Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Kukkahattutäti, nuoret ja kemikaalit -teemavuoden suojelija, p. 029 5052 451

viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo, p. 029 5052 481

ryhmäpäällikkö Marilla Lahtinen, p. 029 5052 048

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs