Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Koirien Suomi -kirja kertoo suomalaisten lämpimästä suhteesta koiriin

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Koirien Suomi -kirja kertoo suomalaisten lämpimästä suhteesta koiriin

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2014 klo 09:02
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

 

Palkitun tietokirjailijan Petri Pietiläisen juuri ilmestynyt teos Koirien Suomi – kansanperinnettä ja historiaa esittelee koirarakkaan kansamme haukkuvat hallit ja lystikkäät lemmikit.

Suomalaisessa kansanperinteessä koira on uskollinen ystävä ja kotiväen turva. Suomalaisten suhde koiriin on mutkaton ja toverillinen, mikä näkyy lukuisissa vanhoissa taioissa, sananlaskuissa ja arvoituksissa. Vanha sananparsi toteaakin, että koiraton talo on turvaton talo.

Koirien Suomi kuvaa suomalaisten ja koirien arkipäiväistä ja käytännönläheistä suhdetta. Se kertoo koirien tärkeästä roolista metsällä ja pihapiirissä sekä siitä, miten kylien koirista tuli salonkikelpoisia lemmikkejä.

Teos esittelee kuusi suomalaisten omaa koirarotua ja kuvaa koirien elämää varhaisista vuosisadoista tähän päivään. Mukana myös koirien virallinen nimipäiväkalenteri. Tiesitkö että tänään 16.10. vietetään Dianan ja Stellan nimipäiviä?

Petri Pietiläisen aiempi teos Koirien maailmanhistoria (SKS 2013) on saanut Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon.

Petri Pietiläinen kertoo kirjastaan yleisölle avoimessa SKS:n keskiviikko -tilaisuudessa 12.11. klo 16.30–17.30 SKS:n juhlasalissa (Hallituskatu 1, Helsinki).

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: tiedottaja Minttu Nikkilä, SKS, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on Suomen suurin humanistisen tieto- ja tiedekirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee noin 70 uutuutta vuosittain. SKS:n ensimmäinen kirja ilmestyi 1834. Syksyn 2014 kirjoihin voit tutustua tästä. Seuraa meitä Twitterissä, Facebookissa ja verkkosivuillamme.

Vuonna 1831 perustettu SKS on myös tutkimuslaitos, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs