Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Karaten EM - Helena Kuusisto pronssiotteluun

Suomen Karateliitto Ry

Karaten EM - Helena Kuusisto pronssiotteluun

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2015 klo 19:10
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karaten EM-kisat käynnistyivät henkilökohtaisten sarjojen karsinnoilla torstaina. Parhaasta suorituksesta vastasi Helena Kuusisto, joka selvitti tiensä lauantaina käytävään pronssiotteluun. Myös Pasi Hirvonen oli lähellä pronssiottelua. Kuusisto saavutti kisamenestyksen lisäksi myös varman paikan kesäkuussa käytäviin ensimmäisiin European Gamesiin. Hirvosen kohdalla asia selvinnee perjantaina.

Helena Kuusisto aloitti EM-kisansa ottamalla selkeän 5-0 voiton Slovenian Kaja Budicista.

Toinen ottelu Belgian Laura Pradellia vastaan eteni tasaisissa merkeissä.

Ottelu päättyi tasan 0-0 mutta Kuusisto oli koko ajan ottelussa aktiivisempi ja hallitseva, joten tuomariäänet menivät hänelle 4-1.

Semifinaalissa Kuusiston vastustajaksi asettui Kroatian Masa Martinovic.

Tämäkin ottelu eteni tasaisesti aina ottelun loppupuolelle asti, jolloin Martinovic pääsi yllättämään lyöntisuorituksella päähän.

Kroaatti pystyi vielä kasvattamaan johtoaan Kuusiston hakiessa tilaisuutta pistesuoritukseen.

Ottelu päättyi lopulta 2-0 Martinovicin hyväksi ja Helena Kuusisto puolustaa lauantaina viime vuonna saavutettua pronssimitaliaan.

Nyt käytävät Karaten EM-kisat toimivat myös karsintakilpailuna ensimmäisiin European Games -kisoihin. Etenemällä pronssiotteluun Kuusisto samalla varmisti paikkansa kesäkuussa Bakussa käytäviin kisoihin.

Sarjan pronssiottelu käydään lauantaina 21.3. klo 9.30 alkaen.

 

Hirvonen lipun päästä pronssiottelusta

Miesten katassa Pasi Hirvonen aloitti kisansa vahvasti ja kaatoi Puolan Maciej Wilczekin puhtaasti 5-0.

Seuraavalla kierroksella Makedonian Ferri Isic taipui 4-1, ja Hirvonen eteni neljännesfinaaliin, jossa vastaan asettui Espanjan Damian Quintero.

Pasi Hirvonen haastoi hyvin viime vuoden EM-hopeamitalistia Quinteron, mutta joutui kuitenkin tunnustamaan tämän paremmakseen luvuin 5-0.

Espanjalainen eteni finaaliin ja tämä avasi Hirvoselle paikan keräilyotteluihin.

Keräilyottelussaan Hirvonen sai vastaansa Tural Baljanlin, Azerbaijanista.

Hirvonen teki vahvan suorituksen ja paikka pronssiottelussa näytti varmalta, mutta tuomariäänet menivät kuitenkin Baljanlinille 3-2. Näin Hirvonen jäi harmittavasti yhden lipun päästä pronssiottelusta ja samalla varmasta paikasta European Games -kisoista.

Tilanne tämän suhteen selviää todennäköisesti huomenna kun karsintojen tulokset ja ns. varmat paikat Bakuun jaetaan.

 

Muut jäivät alkukierroksille

Melis Ayse Abat arvottiin kovaan lohkoon sarjassaan -68 kg, ja kohtasi ensimmäisellä kierroksella MM-kakkosen Gitte Brunstadt Norjasta.

Abat pystyi varsin tasaiseen otteluun, mutta norjalainen pystyi kuitenkin kääntämään ottelun itselle pistein 2-1.

Norjalainen ei valitettavasti yltänyt loppuotteluun, ja näin Abatin tie näissä kisoissa päättyi tähän.

Johanna Hyvärinen -55 kg kohtasi ensimmäisellä kierroksella Serbian Branka Arandjelovicin.

Serbialainen pystyi ensimmäiseen pistesuoritukseen, ja seuraavassa tilanteesta molemmille annettiin piste. Hyvärinen ei kuitenkaan saanut kurottua tilannetta kiinni, vaan joutui toteamaan vastustajansa paremmakseen tällä kertaa. Ottelu päättyi Serbialaiselle pistein 3-1. Serbialainen eteni vielä voittamalla seuraavan ottelunsa, mutta ei kuitenkaan yltänyt finaaliin asti, joten Hyvärisen tie päättyi tähän.

Naisten -61 kg sarjassa Emma Aronen kävi vauhdikkaan ottelun Tsekin Lucie Veithovaa vastaan. Molemmat ottelijat pystyivät pistesuorituksiin, ja tilanne eteni aina loppusekunneille asti Arosen johtaessa 3-2.

Veithovaa pystyi kuitenkin yllättämään Arosen potkusuorituksella, joka valmentajan protestista tuotti kolme pistettä, ja tilanne kääntyi tšekkiläiselle, joka meni 6-3 johtoon.

Ottelusta jäljellä olikin vain pari sekuntia, ja aika ei Aroselle riittänyt pistesuorituksien tekoon. Näin hän jäi odottamaan mahdollista keräilypaikkaa.

Joni Kolari -60 kg kohtasi ensimmäisellä kierroksella Kroatian Beran Borac.

Ottelu päättyi tasan 1-1, ja tuomariäänet menivät kroaattilaiselle, joten myös Kolari jäi odottamaan mahdollista keräilyä.

Pääsy keräilyotteluihin estyi kuitenkin molemmilta kun heidän vastustajansa eivät yltäneet finaaleihin.

Sarjassa -67 kg Aaro Tuominen arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, ja sai vastaansa Kreikan Dimitrios Triantafyllis. Kokenut kreikkalainen otti ottelun alkupuolella johdon 2-0, ja Tuominen ei rohkeista yrityksistä huolimatta pystynyt tasoittamaan ottelua.

Kreikkalainen kärsi tappion seuraavalla kierroksella, ja näin Tuomisen urakka tällä kertaa päättyi tähän.

Myös Pyry Heiskasen tie kisoissa päättyi lyhyeen, kun hän ensimmäisellä kierroksella kärsi tappion Englannin Otto Jamaalille luvuin 1-6. Jamaal ei edennyt loppuotteluun, joten myös Heiskasen toive keräilyotteluista jäi haaveeksi.

 

Karaten EM-kisat jatkuvat huomenna perjantaina joukkuekilpailuiden karsinnoilla.

Naisten joukkue puolustaa viimevuotista Tampereen EM-kisoissa saavutettu hopeamitaliaan.

Joukkueessa ottelevat Helena Kuusisto, Emma Aronen, Melis Ayse Abat ja Titta Keinänen.

Naisten joukkuekarsinnat alkavat n. klo 13.30.

Lisätietoa 50. Karaten EM-kisoista: www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=34

 

Lisätietoa Suomen joukkueesta:

Anssi Kaltevo
Urheilutoimenjohtaja
Puh. 0104208501

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs