Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Jämsän ammattiopiston uudella Seniorisalilla kohennetaan kuntoa ja opitaan vuorovaikutusta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopiston uudella Seniorisalilla kohennetaan kuntoa ja opitaan vuorovaikutusta

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2016 klo 10:34
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopisto avaa Jämsänkoskelle osoitteeseen Koulutie 19 uuden senioreille suunnatun kuntosalin maanantaina 1.2.2016. Upouuteen saliin pääsee tutustumaan salin avoimissa ovissa jo tammikuun puolella, 26. - 27.1.

Monipuolisesti varustettu kuntosali on suunniteltu erityisesti ikääntyneille henkilöille. Muita asiakasryhmiä ovat muun muassa erilaiset erityisryhmät ja työkykyä ylläpitävän toiminnan ryhmät. Kuntosali on esteetön, sekä salille että pukuhuoneisiin pääsee pyörätuolilla.

”Seniorisali on opiskelijoillemme upea, toiminnallinen oppimisympäristö, jossa he pystyvät turvallisesti opettajien avustuksella ohjaamaan niin seniori-ikäisten kuin muidenkin asiakasryhmien toimintaa. Siellä on oikeat asiakkaat ja oikeat laitteet, kyseessä on aito oppimistilanne”, salin toiminnasta vastaava opettaja Sanna Anttila kertoo.

Salilla ohjaajina toimii Jämsän ammattiopiston lähihoitajaopiskelijoita, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijoita sekä tulevaisuudessa myös liikunnan ammattitutkinnon opiskelijoita. Autenttisessa ympäristössä tapahtuva ohjausharjoittelu muodostaa kiinteän osan opintoja.

”Opiskelijamme saavat kokemusta muun muassa ohjaustoiminnasta, kuntotestauksesta, verenpaineen ja verensokerin mittaamisesta sekä ylipäänsä seniorien kanssa työskentelystä. Uskon, että senioreilla on myös paljon annettavaa opiskelijoillemme: elämänkokemusta, tarinoita ja ihmisen kohtaamiseen liittyviä vuorovaikutustaitoja.”

Seniorisalin modernit laitevalinnat on tehty seniori-ikäisiä ajatellen. Lisäksi tilan suunnittelussa on haettu ”vanhan ajan patinaa”: salista löytyy muun muassa aito puinen voimistelutanko ja puolapuut. ”Molemmat edelleen loistavia kuntoilulaitteita”, Anttila kehaisee.

Sali on kohtuuhintainen, matalan kynnyksen paikka tulla kokeilemaan kuntosalitoimintaa. Kolmena päivänä viikossa salin täyttävät erilaiset ohjatut senioriryhmät, kaksi viikonpäivää on varattu yhdistysten ja yritysten kuntoilutoimintaan.

Myös Jämsän ammattiopiston henkilökunnalla on mahdollisuus käyttää salia kerran viikossa. Tämän sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuspäällikkö Pirjo Hannula uskoo lisäävän työyhteisön yhteisöllisyyttä, fyysisistä kuntoa ja sitä kautta myös työskentelytehokkuutta.

Sanna Anttila kehottaa seniorisalin toiminnasta kiinnostuneita vierailemaan avoimissa ovissa tai vaikkapa pyörähtämään paikan päällä salin ryhmille suunnattuina aukioloaikoina. ”Tuolloin paikalla on ohjaavia opettajia ja opiskelijoita auttamassa valitsemaan itselle sopivaa ryhmää. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan!”

Kutsu viestimille

Seniorisalin avoimet ovet järjestetään 26 - 27.1. osoitteessa Koulutie 19, Jämsänkoski. Viestimien edustajat ovat tervetulleita tutustumaan salin toimintaan tiistaina 26.1. kello 8.00–11.45.

Lisätiedot:

Opettaja Sanna Anttila, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4320, sanna.anttila(at)jao.fi
Opettaja Katja Riihonen, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4475, katja.riihonen(at)jao.fi

www.jao.fi/seniorisali

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs