Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Hiekkalinnan kesässä viihdyttiin prinsessojen ja ritarien parissa

Lappeenrannan kaupunki

Hiekkalinnan kesässä viihdyttiin prinsessojen ja ritarien parissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Hiekkainen Ritarilinna Lappeenrannan Linnoitusniemen kärjessä on jälleen ollut suosittu ja pidetty kesäkohde. Elokuun loppuun mennessä noin 100 000 vierailijaa olivat kokeneet jylhän linnan pihoineen, kappeleineen ja upeine veistoksineen sekä nauttineet monipuolisista palveluista ja toiminnoista Saimaan sylissä.

Ritarilinnan kesässä on ollut runsaasti ohjelmaa: mm. naamiaiset, teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä leikkejä ja askarteluja lapsille. Kehruuhuoneen kesämuusikot esiintyivät ja Lasten teatterin Ritari ja kettu seikkailivat säännöllisesti läpi kesän. Lisäksi linnalla on esitetty jännittävää elokuvaa ja taikuri-jonglööri Janne Mustonen piti hienon taikaesityksen. Huvilaitteet ovat olleet suosittuja. Erityisen hauskaa ja vauhdikasta kyytiä sai karusellissa ja pomppulaitteessa. 

Ritarilinnan taidokkaissa veistoksissa taistelevat ritarit turnajaisissaan. Siniveriset kuninkaat, kuningattaret, prinssit ja prinsessat seikkailivat satumaailmassa. Hiekkalinnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneen Kimmo Frostin mukaan kesä sujui oikein mainiosti. – Veistokset kestivät hyvin kovatkin sateet. Liimaus oli tehty huolellisemmin. Yleisöä on ollut tosi mukavasti. Positiivista on myös, että linnalla ei ole ollut ilkivaltaa, Frosti tiivistää. 

Matkailuneuvonta luotsasi Saimaalle

Lappeenrannan matkailuneuvonta palveli tutusti IsoKristiinan pisteen lisäksi kesäkauden Hiekkalinnalla. Infolaiset neuvoivat ja luotsasivat turisteja Saimaan valloitukseen ja pyörittivät Hiekkalinnan palveluja. Myös historialliseen raatihuoneeseen pääsi tutustumaan 11.6., 21.–23.7. ja la 6.8. Kehruuhuoneen kesämuusikot konsertoivat avoimina iltapäivinä. 

Matkailuneuvonnan vuokraustarjonta laajeni entisestään yhteistyössä Drakkar Finland Oy:n kanssa. Matkailuneuvonnasta pääsi vesille kanootilla, kajakilla, soutuveneellä tai sup-laudalla. Vuokra-aika oli sovittavissa tunnista muutamaan viikkoon ja pyöräilyreitit houkuttelivat pyöräilemään koko perheen voimin. Vuokrauksia tehtiin kolminkertainen määrä viime kesään nähden. 

Marko Hakolahti Drakkar Finland Oy:sta toteaa vuokrauspisteen markkinoinnin onnistuneen ja jatkaa; ”Jo kolmatta vuotta jatkunut yhteistyö matkailuneuvonnan kanssa on ollut erittäin hyvä ratkaisu. Kajakkien, kanoottien ja pyörien ohella tänä kesänä valikoimaan lisätyt SUP-laudat ovat osoittautuneet suosituiksi. Tämän tyyppiselle vuokraustoiminnalle on satama-alueella selvästi kysyntää ja toiminta toivottavasti laajenee tulevaisuudessa entistä paremmin asiakkaita palvelevaksi. Yhteistyö näkyy selvästi myös syksyn ennakkotilauksissa.”

Matkailuneuvonta palveli kesää 2015 vastaavat määrät asiakkaita kesän 2016 aikana. Venäläisten määrät ovat nousussa. 

Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman näkee palvelujen löydettävyyden tärkeänä ja toivoo, että satamaan tulee entistä enemmän palveluja; ”Toiminnallinen matkailuneuvonta palvelee turisteja kuin paikallisia. Olemme iloisia että paikalliset ovat löytäneet palvelumme ja turistien määrä on kasvussa.”
 

Matkailuneuvonnassa työskenteli 27 nuorta. Matkailuneuvonta tarjosi mielenkiintoisen monipuolisen tehtäväkokonaisuuden, johon opastuksen ja laitteiden lisäksi sisältyi sosiaalisessa mediassa toimimista. Nuoret hallitsivat myös Lappeenrannan kesäesitteiden kielivalikon; suomen-, englannin-, saksan- ja venäjänkielisten viikkokalenterien lisäksi kesäflyereitä löytyi ruotsiksi, ranskaksi ja espanjaksi. Itä-Suomen lukion opiskelija Samuli Mielonen piti asiakaspalvelutyöstä, jossa sai käyttää englantia, venäjää ja ruotsia. 

Ritarilinnan holveissa olevassa Kappelissa järjestettiin vihkimisiä, kastetilaisuuksia ja ryhmien hartaushetkiä. Lehmuspappi vieraili Ritarilinnan Kappelissa säännöllisesti koko kesän ajan. Juha Eklundin mukaan Kappeli otettiin erittäin hyvin vastaan ja se sopi hyvin Ritarilinnan kokonaisuuteen. – Kappelin hartaushetkiin osallistui mukavasti vierailijoita ja saimme seurakuntana palautetta, että on hyvä että olemme mukana tällä tavalla, Eklund kertoo. 

Katujuna on ollut myös hyvin suosittu. Päivittäisille Hiekkalinnalta tasatunnein lähteneille katujunan kierroksille osallistui noin 7000 asiakasta. Lisäksi katujunaa vuokrattiin yksityiskäyttöön. 

Kukkopillien maalausta jo monen vuoden ajan Hiekkalinnalla toteuttaneen Marja Metsävuoren mukaan palvelun myynti on ollut tänä vuonna aiempaa vähäisempää johtuen vaihtelevasta säästä sekä tiukasta taloustilanteesta. – Ihmiset harkitsevat rahankäyttöään selvästi enemmän kuin ennen, tosin elokuun ensimmäinen viikko oli hyvä, kun sääkin suosi, hän toteaa. 

Kahvilatoimintaa, jäätelönmyyntiä ja minigolfia pyörittävä Jussi Härkönen on myös tyytyväinen kuluvaan kesään. – Minulla tästä kesästä on hyvä fiilis. Yhteistyö on ollut hyvää. Muupaikkakuntalaiset vierailijat ovat antaneet palautetta, että täällä on mukavan näköistä, Härkönen sanoo. 

Lisätietoja: 

Johanna Väyrynen, johtaja, Wirma Lappeenranta Oy, johanna.vayrynen@wirma.fi, 040 522 0856 

Mirka Rahman, Mirka Rahman, markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö, Lappeenrannan kaupunki
mirka.rahman@lappeenranta.fi, 040 849 9161

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs