Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Etelä-Savoon lupa 15 karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Suomen riistakeskus - Etelä-Savo

Etelä-Savoon lupa 15 karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 13:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Etelä-Savo

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella on säädetty Suomessa metsästysvuoden 2016–2017 saaliiksi saatavien karhujen enimmäismääräksi 183 yksilöä. Etelä-Savon alueelle myönnettiin poikkeuslupia viidentoista karhun metsästämiseen. Lupamäärä kaksinkertaistui edellisvuodesta. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin alueille, joilta on pidempään kirjattu pentuehavaintoja ja jolla on myös muiden havaintojen perusteella tihein karhukanta.

Levittäytymisvyöhykkeelle lupa kahdeksalle karhulle

Etelä-Savon levittäytymisvyöhykkeen alueelta on tulevana kautena mahdollista kaataa kahdeksan otsoa eli neljä enemmän kun viime kaudella. Heinäveden ja Pieksämäen hakemusalueille myönnettiin lupa kahden karhun metsästämiseen. Juvan, Joroisten, Rantasalmen ja osan Mikkeliä kattavalla lupa-alueella pyydetään ensi syksynä kolmea karhua. Kangasniemen – Hankasalmen alueella on mahdollisuus kaataa yksi karhu. Mäntyharjun-Pertunmaan hakemukseen tehtiin kielteinen päätös.

Koko Suomen karhukannan levittäytymisvyöhykkeelle oli mahdollista myöntää kannanhoidollinen poikkeuslupa enintään 23 karhun metsästämiseen. Määrä on kahdeksan yksilöä suurempi kuin edellisvuonna.

 

Vakiintuneen kannan alueen lupamäärä nousi seitsemään

Etelä-Savon vakiintuneen karhukannan alueelta tuli kolme poikkeuslupahakemusta. Kerimäen lupa-alueella on mahdollista kaataa yksi karhu. Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan sekä Sulkavan kunnat kattavalla alueella kiintiö on kuusi otsoa. Savonrannan uusi hakemusalue ei vielä ylittänyt kannanhoidollisen poikkeusluvan kynnystä. Viime vuonna Etelä-Savon vakiintuneen kannan alueelta kaadettiin kolme karhua.

Itä-Suomen vakiintuneen karhukannan hoitoalueelle suurin sallittu saalismäärä kannanhoidollisilla poikkeusluvilla on tänä vuonna 77 karhua.

Karhuista tehdään havaintoja koko Etelä-Savon alueella. Yleistyvät havainnot pentueista kertovat kannan levittäytymisestä uusille alueille. Luonnonvarakeskus on arvioinut riistakeskus Etelä-Savon alueen karhukannaksi ennen lisääntymiskautta 185–205 yli vuoden ikäistä karhua. Suomessa karhuja on noin 1850. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

 

Lisätietoja riistapäällikkö Petri Vartiainen p. 029 431 2211

 

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs