Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Edullista hyvinvointiliikuntaa aikuisille

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Edullista hyvinvointiliikuntaa aikuisille

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 08:44
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Syksyllä on turha yrittää keksiä tekosyitä jäädä makoilemaan sohvalle, sillä Turun kaupunki tarjoaa turkulaisille ja lähikuntien asukkaille laajan valikoiman edullista hyvinvointiliikuntaa. Aikuisten liikunnan syyskausi alkaa 5.9. ja kestää 11.12. saakka.

Sopiva liikuntaharrastus ja -porukka löytyvät kaupungin liikuntapalvelujen tarjonnasta kaikille iästä, kuntotasosta ja erityistarpeista riippumatta. Palvelutarjonnan pääpaino on erityisesti aloittelijoissa, joille on omat naisille, miehille ja yli 55-vuotiaille tarkoitetut ryhmänsä. Myös ylipainoisille on tarjolla useampia harrasteryhmiä.

Työikäisille ja ikääntyneille, joilla on jokin liikkumisrajoitus, toimintakyvyn haitta tai liikkumisen apuväline käytössä, järjestetään sekä ohjattuja että omatoimisia liikuntamahdollisuuksia. Saattajakortilla saa avustajan maksutta mukaansa liikuntapaikoille ja kulttuuriharrastuksiin.

Kuntosalilaitteiden oikeaoppiseen käyttöön pääsee harjaantumaan Kuntosaliharjoittelun ABC-kursseilla, jotka on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kaikki turkulaiset voivat osallistua myös monikulttuurisiin liikuntatoimintoihin.

 Aikuisten liikuntatarjonnasta saa lisätietoja myös liikunnan palveluohjaus -tilaisuuksissa tai osoitteesta turku.fi/liikunnanpalveluohjaus.

Hikinen tusina

Hikinen tusina on rento ryhmä säännöllistä liikuntaa aloitteleville 29–64-vuotiaille miehille, jotka etsivät sopivaa liikuntaharrastusta. Kauden aikana on mahdollisuus kokeilla oman mielenkiintonsa mukaan monia hikisiä lajeja, kuten sählyä, lentopalloa, kahvakuulaa, keilailua, kunto-aikidoa ja kuntonyrkkeilyä. Joka viikko on tarjolla noin 25 liikuntaryhmää, joihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja: turku.fi/hikinentusina, toni.pekkola@turku.fi, p. 050 554 6228

Leidit liikkeellä

Leidien ryhmä on tarkoitettu säännöllistä liikuntaa aloitteleville 29–64-vuotiaille naisille, jotka etsivät sopivaa liikuntaharrastusta. Leidien ryhmä kannustaa ottamaan liikunnan osaksi arkirutiineja. Lievästi ylipainoisille naisille järjestetään Upeat leidit -liikuntakurssi.

 Joka viikko on tarjolla noin 30 ohjattua tuntia. Lajivalikoimaan kuuluu esimerkiksi jooga, erilaiset jumpat, frisbeegolf, aikuisbaletti, tanssillinen voimistelu, kahvakuula, koripallo, qigong sekä venyttely ja kehonhuolto. Ilmoittautuminen aikuisbalettiin, frisbeegolfiin ja Upeisiin leideihin alkaa 31.8.

Lisätietoja: turku.fi/leiditliikkeella, turku.fi/upeatleidit, satu.revonsuo@turku.fi, p. 050 554 6225

 Kuntokonkarit

 Kuntokonkareissa yli 55-vuotiaat naiset ja miehet voivat tutustua erilaisiin liikuntalajeihin edullisesti. Kuntokonkareissa ei ole yläikärajaa. Joka viikko tarjolla on yli 20 liikuntaryhmää, esim. keilailua, tanssia ja kehonhuoltotunteja sekä pallopelejä, joten valikoimasta on helppo koota itselle mieleinen ohjelma. Uusina lajeina syyskaudella on mukana sulkapallo, shindo ja keppijumppa. Lisätietoja: turku.fi/kuntokonkarit, lotta.nylund@turku.fi, p. 050 554 6218

Ihanaiset naiset

Liikuntakurssi naisille, joiden painoindeksi on vähintään 30 ja jotka eivät ole liikkuneet pitkään aikaan. Tämä toisiaan tsemppaava muodokkaiden mimmien porukka kokoontuu 1–3 kertaa viikossa ja harrastamaan kuntosaliharjoittelua, saliliikuntaa ja vesijumppaa. Kurssi järjestetään Impivaaran uimahallissa. Ihanaisten naisten syyskausi on 12.9.–8.12. Ilmoittautuminen alkaa ke 31.8. uusille kurssilaisille ja ma 5.9. klo 9 niille, jotka ovat olleet toiminnassa kaksi peräkkäistä kautta.

Lisätietoja: www.turku.fi/ihanaisetnaiset, satu.revonsuo@turku.fi, p. 050 554 6225

Raskas sarja

Liikuntakurssi miehille, joiden painoindeksi on yli 30 ja jotka eivät ole liikkuneet pitkään aikaan. Porukka kokoontuu hikoilemaan 1–3 kertaa viikossa kuntosalilla, vesijumpassa tai lihaskuntoharjoittelun/palloilun parissa. Tämän porukan innostava ilmapiiri tsemppaa eteenpäin ja kannustaa liikkumaan säännöllisesti kurssin jälkeenkin. Kurssi alkaa 12.9.

Lisätietoja: turku.fi/raskassarja, toni.pekkola@turku.fi, p. 050 554 6228

Kuntosaliharjoittelun ABC

Kurssi on kuntosaliharjoittelun perusteisiin kaikille, joille kuntosaliharjoittelu on vierasta. Kurssiin kuuluu neljä ohjattua tapaamista, joiden jälkeen jokainen tuntee kuntosalitreenauksen perusteet ja osaa käyttää laitteita oikein. Kurssilaiset saavat myös oman harjoitteluohjelman, joten omatoiminen kuntosaliharjoittelu onnistuu kurssin jälkeen hyvin. Tarjolla on lisäksi soveltavan kuntosaliharjoittelun ABC-kurssi sekä oma kurssi yli 70-vuotiaille. Kursseja järjestetään Impivaaran uimahallissa, Kupittaan urheiluhallissa, Petreliuksen uimahallissa ja Jäkärlän kuntosalilla.

Lisätietoja: turku.fi/kuntosaliabc, heli.sihvonen@turku.fi, p. 050 554 6217 ja erityisliikunnan kurssit: anna.makirinta@turku.fi, p. 050 594 7207

Senioriranneke

Edullinen Senioriranneke on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille turkulaisille. Se kannustaa liikkumaan oman aikataulun mukaan. Sillä pääsee kaupungin uimalaitoksiin, kuntosaleihin ja kulttuuritarjontaan. Ranneke on voimassa kuusi kuukautta kerrallaan. Myös vertaisohjattua liikuntaa on tarjolla, mm. kävelyvuoro Impivaaran jalkapallohallissa (31.10.–5.12.) sekä vertaistasapainoryhmät Kupittaan urheiluhallissa (11.10.–29.11, ei 25.10.) ja Yrjänän seurakuntakodissa (7.9.–7.12.) Rempparyhmiä on Kupittaan urheiluhallissa, Impivaaran uimahallin kuntosalilla viikoilla 36-49. Varissuon jäähallin kuntosalilla remppavuoro (6.10.–8.12.).

Lisätietoja: turku.fi/senioriranneke, anna.makirinta@turku.fi, p. 050 594 7207

Kimmoke-ranneke

Kimmoke-ranneke on tarkoitettu tiettyjä tukia saaville turkulaisille. Rannekkeella pääsee harrastamaan liikuntaa kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla, nauttimaan kulttuuriharrastuksista sekä osallistumaan muun muassa joogaan, keppijumppaan, kuntopiiriin, venyttelyryhmiin, lentopalloon sekä sählyyn.

Lisätietoja: www.turku.fi/kimmoke

Soveltavan liikunnan ryhmät

Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Harjoitukset sovelletaan kunkin omaa toimintakykyä tukeviksi, joten ryhmissä koetaan aina onnistumisen elämyksiä. Omat apuvälineet sekä henkilökohtaisen avustajan voi ottaa mukaan kaikkiin ryhmiin. Syyskauden ohjelmassa esim. kelkkajääkiekko ja soveltava luistelu, soveltava pöytätennis, palloiluryhmä sekä tuolijumppa.

Lisätietoja: turku.fi/erityisryhmat, www.turku.fi/saattajakortti, johanna.friman@turku.fi, p. 050 554 6222

Maahanmuuttajien liikunta

 Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin Turun kaupungin tarjoamiin palveluihin. Kaupungin tarjonnasta löytyy esimerkiksi naisille ja miehille omia kuntosali- ja uintivuoroja. Syksyllä järjestetään myös erilaisia monikulttuurisia liikuntaryhmiä. Tarjolla on esimerkiksi jumppaa, rempparyhmä, kuntopiiri, futsalia, keilailua, pelailuryhmä ikääntyneille sekä uimakoulukurssi.

Lisätietoja: turku.fi/vapaa-aika/liikunta/harrastamaan/liikuntaa-maahanmuuttajille, minna.inkinen@turku.fi, p. 050 554 6229

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs