Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » DOCFILM Helsinki – Kävelyretki kaupungin muistiin

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

DOCFILM Helsinki – Kävelyretki kaupungin muistiin

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 13:36
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Elävien kuvien Helsinki täyttää pian 110 vuotta. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kävelyreitti pääkaupungin ydinkeskustaan avaa dokumenttielokuvan kronikoivia, nostalgisia ja humoristisia näkökulmia Helsinkiin harvinaisten filmikatkelmien muodossa.

DOCFILM Helsinki – Kävelyretki kaupungin muistiin on osa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) vahvaa dokumenttielokuvasyksyä. Lokakuun 7. päivä ilmestyvä, Jari Sedergrenin ja Ilkka Kippolan teos Dokumentin utopiat. Suomalaisen dokumentti- ja lyhytelokuvan historia 1944-1989 (SKS/KAVI) on läpileikkaus elokuvallisen kulttuurimme viidestä vuosikymmenestä. Reilu kuukausi myöhemmin, 18. marraskuuta, avautuu Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa (Sofiankatu 1) näyttely DOCFILM Helsinki – Matka kaupungin muistiin. KAVIn kävelyreitti starttaa aivan kaupungintalon kupeesta, Kauppatorilta, edeten Esplanadilta kohti Mannerheimintietä ja Rautatieasemaa palatakseen takaisin Senaatintorin tuntumaan. 

citynomadi.com/browseRoutes/DOCFILM

Reitti on toteutettu yhdessä tamperelaisen ohjelmistoyritys Citynomadin kanssa. 

Saat DOCFILM Helsinki Kävelyretken mukaan kännykkääsi tai tablettiisi. Helpointa on kävellä Nomadi-sovelluksen seurassa! Reitti soveltuu Nomadin kautta katseltavaksi Android, Jolla, iOS ja Windows 8 Phone -laitteille. Kirjoita app.citynomadi.fi mobiiliselaimeesi ja pääset lataamaan suoraan maksuttoman Nomadin itsellesi. Ollessasi Helsingissä löydät DOCFILM Helsinki - Kävelyretken Tässä ja nyt -reiteiltä ja muuten saat sen esille suurennuslasi-ikonin kautta. Mikäli lataat reitin mobiililaitteesi muistiin, niin et ole riippuvainen mobiilidatasta! Oma sijaintisi näkyy kartalla ja löydät DOCFILM Helsinki - Kävelyretken kohteet helposti. Klikkaa kohdetta ja uppoudu historiaan! Kartalle voi lähettää myös selfien kohteissa, klikkaa Nomadin yläkulman puhekuplaa ja osallistu!

Lisätietoja elokuvareitistä, kirjasta ja näyttelystä: Outi Heiskanen, outi.heiskanen@kavi.fi, Marjo Pipinen, marjo.pipinen@kavi.fi

Lisätietoja mobiilisovelluksesta: www.citynomadi.com, Merja Taipaleenmäki, merja@citynomadi.com

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs